Κρούσμα κορωναϊού στην κατοικία του Πάπα στο Βατικανό: Εξετάζεται ο Φραγκίσκος

File photo: Ο Πάπας Φραγκίσκος στην προσευχή του την Κυριακή Angelus από το παράθυρο του γραφείου του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, 27 Σεπτεμβρίου 2020. EPA / CLAUDIO PERI




Ένας άνδρας που ζει στην ίδια κατοικία στο Βατικανό με τον πάπα διαγνώστηκε θετικός στον κορωναϊό και απομονώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η Αγία Έδρα.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται και είναι ασυμπτωματικός, εγκατάλειψε την κατοικία στη Σάντα Μάρτα και απομονώθηκε μαζί με άλλους με τους οποίους είχε άμεση επαφή, αναφέρει ανακοίνωση.

Και κάποιος άλλος ένοικος της ίδιας κατοικίας, η οποία διαθέτει περίπου 130 δωμάτια και σουίτες, είχε βρεθεί θετικός στον κορωναϊό όταν η πανδημία έπληξε την Ιταλία τον Μάρτιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είχε υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του ενός πνεύμονά του λόγω ασθένειας όταν ήταν νέος στην γενέτειρά του την Αργεντινή, υποβάλλεται τακτικά σε εξέταση για τον κορωναϊό.

Το Βατικανό, το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, που περιβάλλεται από την Ρώμη, έχει επηρεαστεί ελάχιστα από την πανδημία και συνολικά έχουν καταγραφεί εκεί περίπου 24 κρούσματα.

Τρεις κάτοικοι του Βατικανού, που είχαν διαγνωστεί θετικοί, έχουν ιαθεί, προσθέτει η σημερινή ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής Φρουράς, βρέθηκαν θετικά στον κορωναϊό.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πόλη του Βατικανού, Βατικανό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

«Ρεσιτάλ» ρωσικής κατασκοπείας: «Ξεμπροστιάζει» την Τουρκία για την ανάμειξή της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: