Κορωναϊός: «Συναγερμός» στο ΑΧΕΠΑ – Θετικοί δέκα εργαζόμενοι

File Photo: Η είσοδος του νοσοκομείου αναφοράς ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Δειγματοληψία από μεγάλο αριθμό εργαζομένων βρίσκεται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ  της Θεσσαλονίκης καθώς εντοπίστηκαν δέκα φορείς κορωναϊού.

«Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα. Ο αριθμός 10 είναι πολύ μετριοπαθής», δήλωσε, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός καθώς μεταξύ των φορέων είναι  εργαζόεμενοι σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ζήτησε ακόμη να βελτιωθούν τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζομένους των νοσοκομείων και «όχι μόνο μια μάσκα ανά 8 ώρες, αλλά να ανανεώνεται κάθε δύο ώρες».

Επίσης τόνισε την ανάγκη να τίθενται σε  καραντίνα  7 ημερών όσοι εργαζόμενοι αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ για κορωναϊό, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, δεν εφαρμόζεται.

«Το πιθανότερο είναι τα θετικά κρούσματα να έχουν έρθει στο νοσοκομείο απ’ έξω και η διασπορά να μη σχετίζεται με το νοσοκομείο», εκτίμησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Μπάμπης Κοροξενός, ο οποίος τόνισε ότι «ο ιός στη συνέχεια είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί, αφού οι χώροι εργασίας είναι στενοί και μικροί και δεν είναι εφικτό οι εργαζόμενοι να τηρούν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ τους».

Με πληροφορίες από Thestival.gr

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Βρέθηκε θετική: Στον Πειραιά κατέπλευσε το «Blue Star Delos» με 24 Γάλλους μαθητές και τη συνοδό τους

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: