Κορωναϊός: Άλλα δύο θύματα τις τελευταίες ώρες – “καθαρά” τα τεστ στη Σάμο – ανησυχία για το σύστημα

File Photo: In the geographical distribution breakdown, Attica Region concentrations went up to 227.Photo via @amna_news




Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός με τα θύματα της πανδημίας στη χώρας μας καθώς όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες άλλοι δύο συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορωναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 82χρονο που τα ξημερώματα του Σαββάτου έχασε τη μάχη νοσηλεύομενος διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από τις 16 Σεπτεμβρίου. Ο 82χρονος κατέληξε από σηπτική καταπληξία και πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, λίγη ώρα αργότερα, κατέληξε επίσης στον Ευαγγελισμό ένας 73χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου από τις 12 Σεπτεμβρίου. Αρχικά, είχε εισαχθεί στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ κατέληξε λόγω σηπτικής καταπληξίας κι ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά, πλέον ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στα 434 άτομα, την ώρα που η αγωνία και τα ολοένα και αυξημένα κρούσματα δημιουργούν εύλογη ανησυχία τόσο στα επιτελεία του υπουργείο Υγείας αλλά γενικότερα στην κοινωνία. Παράλληλα, η εικόνα στην Αττική συνεχίζει να προκαλεί αγωνία, καθώς βρίσκεται στην “πορτοκαλί” ζώνη κι ενώ διακρίνεται μια τάση σταθεροποίησης και η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την εξαγωγή συμπερασματών.

Πνευμονολόγοι: Ποιοι πρέπει να κάνουν τα εμβόλια της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου

Κι όλα αυτά, ενώ όπως φαίνεται να συμφωνούν οι ειδικοί για το ότι το σύστημα υγείας δέχεται ασφυκτική πίεση. Σημειωτέον πως μόλις χτες ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των δισαωληνωμένων έφτασε τους 98 στην επικράτεια, αριθμό ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας.

Πάντως ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα μας αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού. Επανέλαβε ότι η Αττική είναι στο επίκεντρο, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης, ενώ δήλωσε ότι θα δοθεί χρόνος μίας εβδομάδας ακόμα προκειμένου να παρατηρήσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες. Σύμφωνα με αυτούς αναμένεται να παρθούν ή όχι και νέα μέτρα.

Κορωναϊός: 391 νέα κρούσματα, τα 161 σε Αττική, ρεκόρ με 98 διασωληνομένους

ΕΟΔΥ: Κανένα θετικό τεστ στη Σάμο

Συνολικά 461 τεστ για κορονοϊό, από τα οποία δεν βρέθηκε κανένα θετικό, έχουν πραγματοποιήσει κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στη Σάμο, από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, διενήργησαν έλεγχο για Covid -19 στο γηροκομείο Βαθέος Σάμου (σε όλους τους τροφίμους και στο προσωπικό), στο Ηραίο, στο Πυθαγόρειο, καθώς και τεστ σε κεντρικά σημεία για το κοινό.

Επίσης, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό και μάσκες προστασίας.

Μαγιορκίνης: Πιέζει το ΕΣΥ ο αριθμός διασωληνωμένων, ίχνη σταθεροποίησης στην Αττική

‘Ελεγχοι και πρόστιμα σε καταστήματα στα Λαδάδικα

Στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια και καφέ – μπαρ, στην περιοχή των Λαδάδικων διενήργησαν το τελευταίο 48ωρο μικτά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία του κορονοϊού και για τυχόν άλλες παραβάσεις.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες της Πέμπτης και της Παρασκευής, 8 και 9 Οκτωβρίου, εντάσσονται στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο υπηρεσιών και αφορούσαν περιστατικά ηχορύπανσης, παραβίασης της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και υπέρβασης της αδειοδοτημένης κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Σε μία περίπτωση επιβλήθηκε η ποινή της αναστολής λειτουργίας του καταστήματος λόγω υπέρβασης του αριθμού των εξυπηρετούμενων ατόμων, ενώ σε άλλες επτά επιχειρήσεις επιδόθηκαν εντολές άρσεις κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Οι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση σε όλη την πόλη, δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, προσθέτοντας πως καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες μέσω της συνεργασίας με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την εφαρμογή των διατάξεων περιορισμού του Covid-19.

«Η διασφάλιση της υγείας των πολιτών συνιστά προτεραιότητα όλων μας», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ.Δαγκλής.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Καρ. ethnos.gr, eleftherostypos.grert και άλλες πηγές
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τα δεσμά του πλανήτη: Στα 37,1 εκατ. τα κρούσματα, 1.072.712 οι νεκροί, 27,9 εκατ. οι ιαθέντες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: