«Κλείνει» η Αγγλία για ένα μήνα: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή δήλωσε ο Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναχωρεί από το 10 Downing Street για ερωτήσεις πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο του Λονδίνου, 21 Οκτωβρίου 2020 (επανεκδόθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2020). Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στις 31 Οκτωβρίου 2020 ανακοίνωσε ένα νέο κλείδωμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επιβραδύνει τον αυξανόμενο αριθμό νέων μολύνσεων από κοροναϊούς. Το δεύτερο κλείδωμα θα ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα και θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες. EPA, ANDY RAIN




Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επιβάλει εκ νέου lockdown στην Αγγλία για ένα μήνα, από την Πέμπτη και έως τις 2 Δεκεμβρίου,

αφήνοντας ωστόσο τα σχολεία ανοιχτά για το διάστημα αυτό, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού που απειλεί με κορεσμό τα νοσοκομεία.

“Ο ιός εξαπλώνεται ακόμα πιο γρήγορα από ό,τι στο χειρότερο σενάριο που είχαν εξετάσει οι επιστημονικοί μας σύμβουλοι. Είναι η ώρα να λάβουμε μέτρα καθώς δεν υπάρχει επιλογή”, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Ντάουνινγκ Στριτ έχοντας δίπλα του τους επιστημονικούς και ιατρικούς συμβούλους του.

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς το μέτρο της καραντίνας εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αρχών της κάθε βρετανικής επαρχίας.

Η προοπτική ενός εμβολίου την άνοιξη του 2021 δίνει λόγο για αισιοδοξία

Η προοπτική ενός εμβολίου το πρώτο τρίμηνο του 2021 δίνει λόγο για αισιοδοξία ότι η άνοιξη θα είναι καλύτερη, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αφότου ανακοίνωσε ένα νέο εθνικό lockdown για την Αγγλία μέχρι τον Δεκέμβριο.

“Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα το αισθανθούμε πολύ διαφορετικά και καλύτερα την άνοιξη. Δεν είναι μόνο ότι θα έχουμε καλύτερα φάρμακα και θεραπείες αλλά και η ρεαλιστική ελπίδα ενός εμβολίου το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς”, τόνισε.

“Έχουμε τώρα την άμεση προοπτική της χρήσης πολλών εκατομμυρίων φθηνών, αξιόπιστων και πάνω από όλα, γρήγορων τεστ … τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας δείτε εάν έχετε μολυνθεί ή όχι και να πάρετε το αποτέλεσμα μέσα σε 10 με 15 λεπτά”, δήλωσε ο Τζόνσον.

Σε εξαιρετικά δεινή κατάσταση το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας

Το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας (NHS) θα μπορούσε να βρεθεί σε εξαιρετικά δεινή κατάσταση τον Δεκέμβριο, με μεγάλο αριθμό θανάτων από την COVID-19, αν δεν ανακοινωνόταν σήμερα το νέο εθνικό lockdown, δήλωσε ο αρχίατρος της Αγγλίας και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, καθηγητής Κρις Γουίτι.

“Πιστεύω ότι αν δεν λαμβάναμε μέτρα τώρα, η πιθανότητα το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρεθεί σε δεινή κατάσταση τον Δεκέμβριο θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Έτσι, κατά μία έννοια, με αυτό προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι ο Δεκέμβριος δεν είναι ένας ακατάλληλος χώρος για το NHS με τεράστιους αριθμούς λοιμώξεων και θανάτων”.

Ο αρχίατρος είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα, πριν από την αναμενόμενη ανακοίνωση των νέων μέτρων του lockdown, ότι η Αγγλία καταγράφει σημαντικό ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. “Σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα τώρα υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό αύξησης”, τόνισε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου Πάτρικ Βάλανς είχε δηλώσει ότι οι θάνατοι στην Αγγλία από την COVID-19 κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να διπλασιαστούν ή να αυξηθούν ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με το πρώτο κύμα που ήταν την άνοιξη.

Πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Βρετανία: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον Μπόρις Τζόνσον στις 18.00 – Θα ανακοινώσει lockdown;

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: