ΚΚΕ: Στρώνεται το τραπέζι για συνεκμετάλλευση με χωροφύλακα το ΝΑΤΟ

File Photo: Ο ευρωβουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω ΚΥΠΕ




Παρέμβαση στην κοινή συζήτηση για «τις Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 1-2 και 15-16 Οκτωβρίου» στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Στην ομιλία του, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο “χάιδεψε” μια ακόμα φορά την αστική τάξη της Τουρκίας, σπεύδοντας σε κυρώσεις στη Λευκορωσία. Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας είναι αλυσοδεμένες με ισχυρά οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα, με άθλιες συμφωνίες για το προσφυγικό. Αυτά υπαγορεύει το Ανακοινωθέν που νομιμοποιεί όλες τις ως τώρα κατάφωρες τουρκικές παραβιάσεις σε Αιγαίο – κυπριακή ΑΟΖ, με υποκριτικές ανησυχίες για… από δω και στο εξής. Γι’ αυτό επίσης δεν γίνεται ούτε κουβέντα για τις επεμβάσεις της σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Κύπρο, τον ειδικό ρόλο της στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

«Κοινή επιδίωξη ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, των κυβερνήσεών τους και των αστικών κομμάτων αποτελεί το στρώσιμο του τραπεζιού διαπραγματεύσεων για συνεκμετάλλευση, με θυσία τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, και τη ΝΑ Μεσόγειο, με στόχο διχοτομική “λύση” στο Κυπριακό υπό ευρωατλαντική εποπτεία με χωροφύλακα το ΝΑΤΟ. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ» πρόσθεσε ο Κ. Παπαδάκης.

«Μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η πάλη για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια με αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ και το λαό να κάνει κουμάντο στο πλούτο του τόπου του» κατέληξε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Η ΕΕ δεν εμποδίζει την τουρκική επιθετικότητα, αντιθέτως οξύνει το πρόβλημα τονίζει το ΚΚΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: