ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ προς Σασόλι: Αποκλείστε τον χρυσαυγίτη Λαγό από το Ευρωκοινοβούλιο

Διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία εν αναμονή της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης της “Χρυσής Αυγής” ως εγκληματικής οργάνωσης, η Ομάδα των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ και ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, προσφεύγουν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποκλειστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο καταδικασμένος πλέον ευρωβουλευτής Γ. Λαγός.

Η ανακοίνωση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ αναφέρει: «Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε σήμερα τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της ως ένοχη για την κακουργηματική πράξη της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ανάμεσα στους καταδικασμένους της ηγεσίας της συμπεριλαμβάνεται και ο ναζιστής ευρωβουλευτής Γ. Λαγός, που εκλέχτηκε στις ευρωεκλογές του 2019 με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες, τόσο για τον αποκλεισμό από τις εργασίες του ναζιστή -και πλέον καταδικασμένου- Λαγού, καθώς και του δεύτερου εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, Αθ. Κωνσταντίνου, όσο και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής, με πιθανούς αντικαταστάτες, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή» αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Επιστολή από Ανδρουλάκη σε Σασόλι

Τον αποκλεισμό του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, από τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητά με επιστολή του στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, τονίζει ότι ο Λαγός καταδικάστηκε ως ένας από τους διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και πλέον θα πρέπει να του απαγορευτεί να παίρνει μέρος στις εργασίες του «μοναδικού δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ενωσης.

 
Αναλυτικά η επιστολή του:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σήμερα το πρωί, έπειτα από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασε το Νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, υπεύθυνη για δολοφονίες και για επιθέσεις σε μετανάστες και πολιτικούς της αντιπάλους. Σε μία προσπάθεια να διατηρήσουν κοινοβουλευτική ασυλία και να προστατευτούν από τη δικαιοσύνη, μέλη της οργάνωσης αυτής κατέβηκαν στις ευρωεκλογές όπου δυστυχώς εξέλεξαν δύο Ευρωβουλευτές. Ένας από αυτούς, ο Ιωάννης Λαγός, είναι μεταξύ αυτών που καταδικάστηκαν σήμερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην ηγεσία της Χρυσής Αυγή, έχοντας ουσιαστική συμμετοχή στα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν.

Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε το θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σας καλώ να εκκινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να απαγορευθεί η συμμετοχή του εν λόγω Ευρωβουλευτή στις εργασίες του μοναδικού Δημοκρατικά εκλεγμένου οργάνου της Ένωσης.

Σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το πρώτο βήμα. Σας καλώ στο πλαίσιο αυτό να κάνετε το επόμενο.

Με εκτίμηση,

Νίκος Ανδρουλάκης

Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Σαμαράς για Χρυσή Αυγή: Δικαιώνεται η Δημοκρατία, κάναμε απλώς το καθήκον μας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: