Κοιτάξτε ποιος μιλά: Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Μακρόν, πανηγυρίζει για την Αγία Σοφία…

File Photo: Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. EPA, LUDOVIC MARIN




Για ασέβεια και ανοικτή πρόκληση, κατηγόρησε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντάς τον για τις δηλώσεις του για το Ισλάμ.

Σε ομιλία του με την ευκαιρία της εβδομάδας μουσουλμανικών τζαμιών και ιμάμηδων, o Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η δήλωση Μακρόν για την ‘ισλαμική κρίση’ “σε μια πόλη που κυριαρχείται από μουσουλμάνους είναι κάτι περισσότερο από ασέβεια, είναι ανοικτή πρόκληση”.

“Το γεγονός”, πρόσθεσε, “ότι μιλάει για αναδιάρθρωση του Ισλάμ πρόκειται για αναίδεια και απρέπεια. Άκουσες ποτέ από το στόμα μας να συζητούμε την αναδιάρθρωση του Χριστιανισμού; Ποιος είσαι εσύ που βάζεις στο στόμα σου την αναδιάρθρωση του Ισλάμ; Αναμένουμε από τον Γάλλο πρόεδρο να ενεργήσει ως υπεύθυνος πολιτικός, αντί να ενεργεί ως αποικιακός κυβερνήτης”, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί ήταν ο πιο γλυκός καρπός που γευτήκαμε μετά από 86 χρόνια ενός δίκαιου, δημοκρατικού και υπομονετικού αγώνα”.

“Με την απόφαση της Αγίας Σοφίας αφαιρέθηκε η σκιά που κάλυπτε την ανεξαρτησία της και σώθηκε από τα δεσμά της”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι χαρμόσυνα νέα ήταν και η απόφαση για μετατροπή του Μουσείου της Χώρας σε τζαμί αμέσως μετά. Υποστήριξε ακόμη ότι “το άνοιγμα της Μονής Σουμελά έδειξε σε όλους, φίλους και εχθρούς, ότι η χώρα μας δεν έχει κανένα κόμπλεξ όσον αφορά τη θρησκευτική ελευθερία”.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη

Το χαβά τους οι Τούρκοι: Κλαίγονται ότι η ΕΕ τους αδικεί για την Ανατολική Μεσόγειο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: