Κύπρος: Στις 8 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες για τις παράνομες «εκλογές» στο ψευδοκράτος

Ο ψευτοπρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ (Α) και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι. Photo via Twitter, Ersin Tatar @ersinrtatar




Το νέο ψευδο-“πρόεδρό” τους εκλέγουν οι Τουρκοκύπριοι σήμερα Κυριακή 11/10/2020. Οι κάλπες στις κατεχόμενες περιοχές ανοίγουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00.

Ανά επαρχία, στη Λευκωσία ψηφίζουν 63.842 ψηφοφόροι, στην Αμμόχωστο, 49.958, στην Κερύνεια 42.773, στη Μόρφου 15.016, στο Τρίκωμο 20.419 και στη Λεύκα 6.858.

Οι αναλυτές αναφέρονται στους έξι συνολικά υποψηφίους, ωστόσο εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον κομματικό υποψήφιο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος προέρχεται από το Κόμμα Εθνικιστικής Ενότητας και τον ανεξάρτητο υποψήφιο και νυν ψευδο-“πρόεδρο” των Κατεχομένων Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από την ιστοσελίδα του Μπαϊράκ, ο δήθεν «πρωθυπουργός» και υποψήφιος ψευτο-«πρόεδρος», Ερσίν Τατάρ αντέδρασε στη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορά το άνοιγμα μέρους της περιφραγμένης πόλης του Βαρωσίου.

«Αυτό που αναμένω από το ΣΑ του ΟΗΕ είναι να δει τις πραγματικότητας στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε σε τουρκοκυπριακά μέσα ότι δέχθηκε απειλές από τις τουρκικές Αρχές για να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τις παράνομες «προεδρικές εκλογές».

Σύμφωνα με την Ahval, ο Ακιντζί ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν στενές σχέσεις και είναι πιστές σε αυτούς που κυβερνούν την Τουρκία. Έλαβα μήνυμα μέσω του γραμματέα μου ότι θα ήταν καλύτερα για την οικογένεια και τους οικείους μου να μην συμμετάσχω στις “εκλογές”».

Άμεση ήταν η αντίδραση της λεγόμενης τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, η οποία σε ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ισχυρισμός του Ακιντζί είναι εκτός πραγματικότητας.

Για την τελική εκλογή ηγέτη απαιτείται απλή πλειοψηφία. Σε περίπτωση που μεταξύ των υποψηφίων δεν υπάρχει κάποιος που θα συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο, τότε θα υπάρξει δεύτερος γύρος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Να σημειώσουμε ότι οι ανταγωνισμοί μεταξύ των υποψηφίων στα Κατεχόμενα, δεν αφορούν το μείζον πολιτικό ζήτημα της Κατοχής, ή την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων αλλά ήσσονος σημασίας ζητήματα του ψευδοκράτους, και κυρίως την σχέση με την κυβέρνηση της Τουρκίας και τον πρόεδρο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριάς Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ο Πομπέο δεν ήθελε να δει τον Ακιντζί: Τα ψέματα για το τηλεφώνημα της πρέσβειρας των ΗΠΑ…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: