Κικίλιας: Υστατη λύση το lockdown, στο τραπέζι η καθολική χρήση μάσκας, 50 νέες ΜΕΘ στην Αττική

File photo: Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την ερχόμενη εβδομάδα 50 νέες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του “Αντέννα”.

Παράλληλα ο υπουργός επανέλαβε πως το lockdown στην Αττική είναι η “ύστατη λύση”, ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού είναι είναι μέτρο που “βρίσκεται πάνω στο τραπέζι”.

Για τις ΜΕΘ-COVID στην Αττική, ο υπουργός Υγείας είπε πως την επόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει 50 νέες κλίνες εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Σωτηρία και θα ακολουθήσουν και άλλες, και συμπλήρωσε:

«Όμως, όπως λέει η κυρία Κοτανίδου που είναι η υπεύθυνη της επιτροπής για την Εντατική Θεραπεία και μία εξαιρετική γιατρός, νομίζω ότι όταν αρχίζουμε να ξεπερνάμε τις 100 και πλησιάζουμε προς τις 150 κλίνες ΜΕΘ-COVID στην Αττική, εκεί θα αρχίσουμε να λέμε ότι το πράγμα αρχίζει και πιέζει».

Για το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας στην Αττική, ο Β. Κικίλιας παρέπεμψε στην επιτροπή των ειδικών, επισημαίνοντας: «Εάν και εφόσον αυτή είναι η απόφαση των ειδικών, είναι ένα μέτρο το οποίο είναι πάνω στο τραπέζι για να παρθεί. Είναι ξένο από εμένα ως υπουργός Υγείας να κουνάω το δάχτυλο στους συμπολίτες μου. Αυτό το οποίο θα ήθελα είναι να κάνουμε μία ομαδική προσπάθεια, συλλογική προσπάθεια. Πρόκειται για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, ας εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει μέχρι τώρα και είμαι σίγουρος ότι θα αντέξουμε και θα τα καταφέρουμε. Αν δεν είμαστε υπεύθυνοι, αν παρουσιάζουμε συμπεριφορές τέτοιες που βλέπουμε μόνο σε κάποιες μειοψηφίες – η πλειοψηφία των Ελλήνων τηρούν υπεύθυνη στάση – τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ».

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι είναι ύστατη λύση το lockdown και πρόσθεσε πως «με την εμπειρία του πρώτου κύκλου της πανδημίας γίνεται προσπάθεια από όλα τα κράτη και από την δική μας κυβέρνηση, να προστατέψουμε και να στηρίξουμε την κοινωνία μας. Ένα οριζόντιο lockdown σε όλη την Ελλάδα δεν είναι κάτι το οποίο προκρίνουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Καλπάζει ο κορωναϊός: Άλλα 436 -τα 219 στην Αττική- κρούσματα, 6 τα νέα θύματα, στους 91 οι διασωληνωμένοι στη χώρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: