Και τον κακολογήσαμε τον άνθρωπο! Ο Ερσίν Τατάρ, εκλεκτός του Ερντογάν, έτοιμος για συνομιλίες!!!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Γραπτή ήταν η πρώτη δήλωση του Ερσίν Τατάρ, ως νέου κατοχικού ηγέτη, μετά την παράνομη διαδικασία που εκτυλίχθηκε σε δύο δόσεις, 11 και 18 Οκτωβρίου στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Ο Τατάρ, όντας εκλεκτός της Άγκυρας και προσωπικά του Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για «νέο μέλλον», εξέφρασε βαθύτατη αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση για τους Τουρκοκύπριους, αναφέροντας ότι θα εφαρμόσει όλες τις υποσχέσεις του.

Όπως δήλωσε, θα είναι (ψευτο)-«πρόεδρος» όλων και θα εργαστεί με ενότητα. Εκφράζοντας ετοιμότητα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο εκλεκτός του Ερντογάν απηύθυνε κάλεσμα στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλουν στη συνεννόηση.

— Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των ψευτο-“εκλογών”, ο ηττηθείς κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί άφησε υπονοούμενα για τη διαδικασία και κατέδειξε ότι η “εκλογή” του Ερσίν Τατάρ «είναι μια επιλογή που δεν έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες».

Ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και έδωσε συγχαρητήρια «σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα». Σημείωσε, επίσης, ότι η επόμενη περίοδος θα είναι το τέλος της 45χρονης πορείας του στην πολιτική ζωή των κατεχομένων.

Στην ερώτηση εάν θα φέρει ένσταση στο αποτέλεσμα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι ο ίδιος το αποδέχεται. «Οι φίλοι μας θα το δουν αλλά δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο».

«Εύχομαι άλλη φορά η δημοκρατία μας να μην περιέλθει σε αυτή τη θέση».

Ψευτο-“εκλογές” στα Κατεχόμενα: Νέος κατοχικός ηγέτης ο Ερσίν Τατάρ, ο εκλεκτός του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: