«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», το μήνυμα της απεργιακής συγκέντρωσης στη Λάρυμνα

Στιγμιότυπο από την απεργιακή συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και μελών του ΠΑΜΕ, στην περιοχή Λάρυμνα, στην Φθιώτιδα, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020. Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΚΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι απεργοί της ΛΑΡΚΟ στην απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το εργοστάσιο στη Λάρυμνα, η οποία ολοκληρώθηκε με το εξής ψήφισμα:

«Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει στο σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και στην απόλυση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, χωρίς καμία διασφάλιση για τον παραγωγικό της χαρακτήρα, τη συνέχιση της λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, περπατά στην εκποίηση της.

Ογδόντα νεκροί εργαζόμενοι στις βάρδιες, εκατοντάδες άλλοι από επαγγελματικές ασθένειες, εκατοντάδες ακόμη σακατεμένοι από εργατικά ατυχήματα και όσοι δούλεψαν και δουλεύουν σε αυτόν εδώ τον τόπο, με το αίμα και τον ιδρώτα μας έχουμε δημιουργήσει και κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα.

Έχουμε το δικαίωμα και απαιτούμε:
– Με ευθύνη της κυβέρνησης, να μη σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας.
– Να σταματήσει η εκποίηση έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας μεταλλείων και εργοστασίου.
– Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα “μόνιμων” και εργαζομένων των εργολαβιών.
– Η ΛΑΡΚΟ, με ευθύνη του κράτους, να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει. Να αναπτυχθεί με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί επίσημα στη Βουλή των Ελλήνων και κοινοποιηθεί στον ελληνικό λαό.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Δεν δεχόμαστε ούτε μία απόλυση. Δεν χαρίζουμε τίποτα από τα δικαιώματα μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ευημερία των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας προς όφελός του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αφουγκραστεί την αγωνία των χιλιάδων οικογενειών που ζουν από τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και να σταματήσει το έγκλημα.

Οι παρευρισκόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση».

Δηλώσεις από ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

«Το ΚΚΕ και τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα παλεύει μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα και στα μεταλλεία, παλεύει μαζί με το λαό της Στερεάς και έτσι θα συνεχίσουμε. Αυτός ο αγώνας έχει μεγάλη σημασία και είναι ο μόνος δρόμος για να καταδικαστεί μαζικά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων που δουλεύουν πρόστυχα όλα τα χρόνια για να ιδιωτικοποιήσουν ή να κλείσουν τη ΛΑΡΚΟ μια μονάδα παραγωγής σιδηρονικελίου στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσουμε και θα διαθέσει το ΚΚΕ όλες τις δυνάμεις ενάντια σε αυτά τα πολύ επικίνδυνα σχέδια. Για να διαφυλαχτούν, να προστατευθούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Για να βγούν συμπεράσματα ότι η εργατική τάξη, ο λαός μας έχει τη δύναμη να διαμορφώσει τους όρους ώστε όλος αυτός ο ορυκτός πλούτος να περάσει στα χέρια του λαού και να υπηρετήσει τις ανάγκες του» δήλωσε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, που βρίσκεται στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα.
«Η Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) του ΠΑΜΕ, Συνδικάτα της Αθήνας βρισκόμαστε σήμερα στη συγκέντρωση των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, να φωνάξουμε ότι η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες. Παλεύουμε να μην κλείσει το εργοστάσιο, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος», δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος παραβρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γ.Μ.
Αθήνα, Ελλάδα

 

Βρούτσης: Μετά τα αναδρομικά ενεργοποιείται και η πλατφόρμα για τους κληρονόμους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required