Ισόβια στον Ρουπακιά, 13 χρόνια σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και διευθυντήριο πρότεινε η εισαγγελέας

Το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση της ναζιστικής Χρυσής ΑΥγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Την πρότασή της για τις ποινές των καταδικασθέντων στελεχών, βουλευτών και άλλων εμπλεκομένων στις πράξεις της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε προς το δικαστήριο που εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, προτείνονται οι εξής ποινές:

Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον επτά έτη στον Γιώργο Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οκτώ χρόνια στους συνεργούς του.

Κάθειρξη 13 ετών στους «7» του σκληρού διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Επτά χρόνια κάθειρξη στους υπόλοιπους βουλευτές που κατηγιορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν έλαβαν επίσης ελαφρυντικό: (Μπαρμπαρούσης, Ζαρούλια, Ηλιόπουλος, Πατέλης, Πανταζής κλπ).

Πέντε χρόνια στους στους υπόλοιπους τέσσερις βουλευτές, για τους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.  (Μίχος, Μπούκουρας, Αλεξόπουλος, Αρβανίτης).

Για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ζητά ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ ζητά να επιβληθεί ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα. Εξαίρεση αποτελεί ο Χρήστος Χατζιδάκης ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για αυτόν ζητά ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέα πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιακος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.

Την τελική απόφαση για τις ποινές την έχει τώρα το δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει αφού ακούσει μετά και την εισαγγελέα όλους τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Πάνω από 100 κιλά ηρωίνης εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. σε διαμέρισμα των Αθηνών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: