Ιράν: Καταδικάζει «απερίφραστα» την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια [photo]

File Photo O υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας EPA/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY μέσω ΚΥΠΕ




Η Ισλαμική Δημοκρατία καταδίκασε «απερίφραστα» την επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι μέσα σε εκκλησία στο κέντρο της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε μήνυμα στο Twitter.

«Πρέπει να αντικατασταθεί αυτός ο φαύλος κύκλος που δεν σταματά να επιδεινώνεται — η ρητορική μίσους, οι προκλήσεις και η βία — από τη λογική και τη σωφροσύνη», τόνισε.

Τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων δύο γυναίκες μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από νεαρό άνδρα μέσα σε εκκλησία στο κέντρο της Νίκαιας.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο ριζοσπαστισμός το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί περισσότερο ριζοσπαστισμό και ότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί με ύπουλες προκλήσεις», έγραψε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

Χθες, Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε ότι η προσβολή στον προφήτη Μωάμεθ μπορεί να προτρέπει στη «βία και την αιματοχυσία».

Με πληροφορίες από  AFP  μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τεχεράνη, Ιράν

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε αμερικανική κυβέρνηση, δηλώνει ο Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: