Είμαι 41 χρόνια κομμουνιστής, συκοφάντες όσοι με κατηγόρησαν για 5η φάλαγγα της Δεξιάς, δήλωσε ο Κοντονής (video)

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV. Photo via OPEN TV




Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV για την κόντρα που ξέσπασε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τη σημερινή εξέλιξη διότι μιλώντας σε πρωινή εκπομπή υποστήριξα το εντελώς αντίθετο. Όταν ρωτήθηκα για τους λόγους της παραίτησής μου είπα ότι αυτό είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να συζητηθεί σήμερα. Μπορούμε να το συζητήσουμε μία άλλη στιγμή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψε το ζήτημα των ποινών που ενδεχομένως θα καταλογίσει το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Εκεί είπα ότι πλέον δεν υπάρχει η παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων», ανέφερε αρχικά ο πρώην Υπουργός.

«Από τη στιγμή που καταργήθηκε η διάταξη περί στερήσεως των πολιτικών δικαιωμάτων ή θα μπορούν κανονικά να κατέβουν στις εκλογές ή θα πρέπει να υπάρξει νέα ρύθμιση. Είναι σημαντικό ότι προτάθηκε η διάταξη του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα, συνέχισε ο κ. Κοντονής. «Δεν ήμουν ο πρώτος που μίλησε γι’ αυτό το θέμα. Είχε μιλήσει και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης είχα πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει να πάμε στη Βουλή με αυτό το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα. Και αυτό διότι απαγορεύεται στον υπουργό Δικαιοσύνης να επέμβει στο έργο των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Τότε είχα πει ότι αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει την πολιτική ευθύνη για να ψηφιστούν από τη Βουλή τέτοια πράγματα», πρόσθεσε στην συνέχεια της τοποθέτησης του.  τσην

«Είχα μιλήσει για τη μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, ενώ είχα αναφερθεί και στην κατάργηση των διατάξεων που αφορούν τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Επίσης είχε υπάρξει σάλος και για τα θέματα του βιασμού. Επιπλέον είχαν αναφερθεί από τον Νίκο Παρασκευόπουλο θέματα που άπτονται του αδικήματος των βασανιστηρίων», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Σας απαντώ ευθέως ότι όλα αυτά τα είχα θέσει όταν ήμουν υπουργός και είχα πει ότι δεν θα πάω στη Βουλή το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Όταν το είδα αναρτημένο από τον επόμενο υπουργό Δικαιοσύνης τόνισα ότι υπάρχουν προβληματικές διατάξεις. Μάλιστα όταν μίλησα στη Βουλή είχα πει ότι “εάν σε τελευταία ανάλυση κρίνει η πλειοψηφία και το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι πρέπει να ψηφιστεί σήμερα, ας μην ισχύσει σήμερα αλλά σε βάθος χρόνου (τουλάχιστον σε έξι μήνες) έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Δεν με άκουσε κανείς», επεσήμανε ακόμη.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν εισακούστηκαν τα λεγόμενά του, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε «ας ρωτήσετε εκείνους που δεν με άκουσαν. Δεν το λέω προσβλητικά, αλλά πραγματικά θα πρέπει να ερωτηθούν όλοι αυτοί που λένε ότι μετά 41 χρόνια στην Αριστερά γίνομαι πέμπτη φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι συκοφάντες και ψεύτες».

«Δεν θέλω να προβώ σε εικασίες και σκέψεις που δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά. Μπορεί να κάνω σκέψεις. Κάποιες από αυτές μπορεί να είναι αντιφατικές. Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να προβώ σε κάτι περισσότερο. Θέλω να διευκρινίσω και να πω ότι αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία – δηλαδή ότι παραιτήθηκα γι αυτό το ζήτημα – είναι απολύτως ψευδές. Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική. Επί 41 χρόνια είμαι κομμουνιστής στην ανανεωτική αριστερά και εκεί παραμένω απαρέγκλιτα», κατέληξε ο Σταύρος Κοντονής.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μείζον θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική θύελλα από τις παραδοχές Κοντονή για Χρυσή Αυγή και Ποινικό Κώδικα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: