Εικοσιεννέα χρόνια από την εκλογή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο  [photo]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος EPA/ERDEM SAHIN μέσω ΚΥΠΕ




Τους κύριους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η πατριαρχία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που σήμερα κλείνει 29 χρόνια στον πρώτο θρόνο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπενθυμίζει με ανάρτηση του ο διευθυντής επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκος Παπαχρήστου.

Στην ανάρτηση γίνεται λόγος για «μία ημέρα σταθμός, όχι μόνο για το ίδιο το Πατριαρχείο – που είναι ο αρχαιότερος ζωντανός θεσμός που υφίσταται σε αυτή την ιστορική πόλη, σε αυτό το σταυροδρόμι του πλανήτη – αλλά και για ολόκληρη την Ορθοδοξία».

Μέσα από την ιδιαίτερα θερμή ανάρτηση του, ο κ. Παπαχρήστου υπενθυμίζει τις σημαντικές πρωτοβουλίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, για την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και τον διαθρησκειακό διάλογο αλλά και κάθε  παρέμβαση του επί ζητημάτων τα οποία απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα.

Όπως μάλιστα γράφει χαρακτηριστικά «Η σημερινή ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 29 χρόνια από την εκλογή του Παναγιωτάτου δεν είναι απλά μία επέτειος, που αφορά μόνο στη ζωή της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, αλλά είναι ένα ορόσημο που έρχεται να μας υπενθυμίσει το πολυδιάστατο έργο και τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, προστάτου του Ορθοδόξου φρονήματος και ακατάβλητου αμύντορα των δικαίων της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.»

 

Με πληροφορίες από orthodoxia.info

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

Ρώμη: Βαρθολομαίος και Πάπας Φραγκίσκος προσεύχονται δημοσίως με μάσκα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: