Είκοσι νέα κρούσμα κορωναϊού στην Κύπρο, στα 2.006 ο συνολικός αριθμός

Από τα 20 νέα περιστατικά, τα 11 εντοπίστηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Φωτογραφία, πηγή, ΚΥΠΕ




Στην Κύπρο εντοπίστηκαν 20 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από σύνολο 3.365 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές. Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2.006.
Από τα 20 νέα περιστατικά, τα 11 εντοπίστηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, ένα άτομο ήρθε από την Ρουμανία στις 27 Σεπτεμβρίου και έκανε την εξέταση τη 12η μέρα για να αποδεσμευτεί από την καραντίνα της σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα. Τρία άτομα είναι συνάδελφοι και έκαναν την εξέταση επειδή ένας εξ αυτών είχε συμπτώματα από τις 7 Οκτωβρίου (πυρετό, βήχα, δύσπνοια, κεφαλαλγία).
Επίσης, ένα άτομο εμφάνισε συμπτώματα στις 4 Οκτωβρίου (μυαλγίες, πονόλαιμο, απώλεια γεύσης). Ένα άτομο εμφάνισε συμπτώματα στις 5 Οκτωβρίου (πυρετό, κεφαλαλγία, ρινική συμφόρηση). Είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Δύο άτομα έκαναν την εξέταση για να ταξιδέψουν πίσω στη Ρωσία. Είχαν έρθει στην Κύπρο στις 28 Σεπτεμβρίου. Ένα άτομο είναι αεροσυνοδός και έκανε την εξέταση στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου που γίνεται λόγω επαγγέλματος. Ένα άτομο είχε συμπτώματα στις 7 Οκτωβρίου (πυρετό, απώλεια γεύσης, πονόλαιμο, βήχα). Ένα άτομο ήρθε από την Ουκρανία στις 4/10 και έκανε την εξέταση για να αποδεσμευτεί από την καραντίνα.
Επίσης, ένα κρούσμα εντοπίστηκε μεταξύ των επιβατών. Πρόκειται για άτομο που ήρθε από το Μάντσεστερ στην Πάφο στις 10 Οκτωβρίου.
Άλλα 4 κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Ένα άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον ατόμου από το cluster που ανακοινώθηκε χθες. Δύο άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον άλλου ατόμου από το cluster που ανακοινώθηκε χθες. Στο cluster αυτό υπάρχουν 8 άτομα. Επίσης, ένα άτομο είναι επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 6 Οκτωβρίου.
Εξάλλου, ένα κρούσμα εντοπίστηκε από το πρόγραμμα ελέγχου σχολικών μονάδων. Αφορά εκπαιδευτικό σε σχολείο ειδικής αγωγής στην Πάφο. Επίσης, σχετίζεται με το cluster που έχει 7 άτομα, ως επαφή δύο ατόμων που περιλαμβάνονται σε αυτό.
Δύο ακόμη κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από παραπομπή από τον προσωπικό τους ιατρό. Ένα άτομο είχε συμπτώματα στις 9 Οκτωβρίου (πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, καταρροή). Το δεύτερο άτομο είχε συμπτώματα στις 9 Οκτωβρίου (πυρετό)
Τέλος, ένα κρούσμα εντοπίστηκε από το πρόγραμμα ελέγχου χωριών Λάρνακας και Αμμοχώστου και αφορά άτομο που διαμένει στο Παραλίμνι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:
Από 303 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
Από 300 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα.
Από 1.772 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Από 35 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Από 244 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
Από 280 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε χωριά των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
-Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 54 εργαστηριακές διαγνώσεις,
-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, διεκπεραιώθηκαν 165 εργαστηριακές διαγνώσεις,
-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, ολοκληρώθηκαν 42 εργαστηριακές εξετάσεις, και
-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, διεκπεραιώθηκαν 170 εργαστηριακές διαγνώσεις.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται τρία άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2. Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς.
Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
https://hellasjournal.com/2020/10/rekor-apochis-stis-paranomes-ekloges-sta-katechomena-tatar-ke-akintzi-i-eklekti/

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ρεκόρ αποχής στις παράνομες «εκλογές» στα Κατεχόμενα: Τατάρ και Ακιντζί οι “εκλεκτοί”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: