Οικονομική βοήθεια από Αρχιεπισκοπή Αμερικής προς τις πληγείσες από κορωναϊό κοινότητες

elpidoforos

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές μέσω ΚΥΠΕ




Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα βοηθήσει με ποσό ύψους 450.000 δολαρίων τις κοινότητες εκείνες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωναϊού, σύμφωνα με ανακοινωθέν της.

Συγκεκριμένα, το ποσό των $450.000 θα το διαμοιράσει στις οκτώ Μητροπόλεις δίνοντας στην καθεμιά από 50.000 δολάρια, καθώς επίσης και στην Άμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νέας Υόρκης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται ένα κίνητρο στις Μητροπόλεις να συγκεντρώσουν περισσότερα χρήματα και να βοηθήσουν τις κοινότητες εκείνες οι οποίες υποφέρουν από οικονομική στενότητα λόγω κορωναϊού.

Τονίζεται ότι η πανδημία ανάγκασε πολλές κοινότητες να κλείσουν για μακρά χρονικά διαστήματα καθ’ υπόδειξη των Αρχών, ενώ ακόμα και τη μερική επαναλειτουργία τους δεν έχουν κατορθώσει να ορθοποδήσουν οικονομικώς καθότι τα εκκλησιάσματα έχουν μειωθεί πολύ, ενώ οι μικρότερες κοινότητες είναι εκείνες που υποφέρουν περισσότερο.

Βλέποντας ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος την αγωνία και τις δυσκολίες των κοινοτήτων ξεκίνησε την εκστρατεία βοήθειας και ενίσχυσης η οποία ονομάσθηκε «Πρωτοβουλία Ανάκαμψης Κοινοτήτων από τον Covid – 19», ενώ παράλληλα η Αρχιεπισκοπή θα παράσχει  τεχνογνωσία στις κοινότητες, καθώς επίσης και αναπτυξιακή και εκπαιδευτική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες η Αρχιεπισκοπή διέθεσε το ποσό των 625.000 χιλιάδων δολαρίων σε χορηγίες και βοηθήματα σε ανθρώπους είτε ιδιώτες, είτε οικογένειες που νόησαν από τον κορωναϊό οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα και βρέθηκαν εμπερίστατοι είτε για να πληρώσουν έξοδα κηδειών αγαπημένων τους προσώπων, είτε για να προμηθευτούν τρόφιμα, ή να πληρώσουν το ενοίκιο των οικιών και διαμερισμάτων τους ή ακόμα και τη δόση του δανείου της οικείας τους στην τράπεζα για να μην το χάσουν.

Με πληροφορίες από ekirikas.com

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: “Πραξικοπηματικά” δρομολογούνται διαδικασίες για σύνταξη νέου καταστατικού χάρτη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: