Η σιωπή Τραμπ για Ναγκόρνο Καραμπάχ και Τουρκία θα του κοστίσει την ψήφο 1,5 εκ. Αρμενίων των ΗΠΑ

Περισσότεροι από 20.000 Αρμένιοι της Αμερικής πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από το τουρκικό προξενείο στο Λος Αντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ. EPA/ETIENNE LAURENT




Η σιωπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά την νέα αναζωπύρωση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ μπορεί να του κοστίσει την απώλεια της υποστήριξης της κοινότητας των Αρμενίων της Αμερικής, γράφει η αμερικανική ιστοσελίδα The Hill.

Οι οργανώσεις που εκπροσωπούν τους Αρμενίους στις Ηνωμωνες Πολιτείες και οι οποίες αριθμούν πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες, έχουν απευθύνει έκκληση στον Τραμπ και το Αμερικανικό Κογκρέσο να καταδικάσουν το Αζερμπαϊτζάν για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι Αρμένιοι των ΗΠΑ εξοργίζονται περαιτέρω από την στήριξη που παρέχει η Τουρκία στο Αζερμπαϊτζάν και από την απροθυμία του προέδρου Τραμπ και την καταδικάσει, γράφει η αμερικανική ιστοσελίδα.

Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες Αρμένιοι της Αμερικής συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο για να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία που δείχνει ο Τραμπ στο θέμα.

“Ούτε καν ένα tweet από τον Τραμπ που να καλεί σε ειρήνη – και δεν μιλάμε καν να πει ότι στέκεται στο πλευρό της Αρμενίας σ’ αυτό το σημείο – ας μίλαγε μόνο για ειρήνη, τόσο απλά. Ακόμη κι αυτό δεν συμβαίνει”, δήλωσε στο The Hill o Αρσεν Χαρατιάν, ένας εκ των οργανωτών της διαδήλωσης.

Χθες Κυριακή, ένα πλήθος 20.000 ανθρώπων συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Τουρκικό προξενείο στο Λος Αντζελες για να καταδικάζουν το ρόλο του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με την Los Angeles Daily News.

Στις 29 Σεπτεμβρίου ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν, εξέδωσε δήλωσε στην οποία ανέφερε ότι ο Τραμπ πρέπει να επικοινωνήσει με τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν εμμένοντας στην εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός και καταδικάζοντας την τουρκική εμπλοκή.

“Δεν το έχουμε δει αυτό ακόμη από τον πρόεδρο Τραμπ και αυτό είναι σίγουρα κάτι που σημειώνουν πολλοί Αρμένιοι σ’ όλη τη χώρα”, δήλωσε στην The Hill ο Αραμ Χαμπαριάν, εκτελεστικός διευθυντής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής (ANCA).

Με πληροφορίες από The Hill, Los Angeles Times

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΕΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στον δικό του κόσμο ο Τραμπ: Δηλώνει ότι έχει ανοσία στον νέο κορωναϊό “ίσως για πάντα”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: