Οι συνομωσιολόγοι βρήκαν στο πρόσωπο του Τραμπ τον ηγέτη που έψαχναν: Χρέος του Μπάιντεν να τους σταματήσει

Οπαδοί του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στο Μαϊάμι. EPA, CRISTOBAL HERRERA




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Βρισκόμαστε σχεδόν είκοσι μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη.

Ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει τα επικοινωνιακά παιχνίδια προς τέρψιν του φανατικού κοινού του, και με την τραγική στάση του απέναντι στο ζήτημα της πανδημίας, δίνει το κακό παράδειγμα, την ώρα που το έθνος θρηνεί παραπάνω από διακόσιες δέκα χιλιάδες νεκρούς.

Η επιστημονική κοινότητα κρούει συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο κύμα του κορωνοϊού και καλεί τον κόσμο να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Πολλές πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και το Μίσιγκαν, δίνουν μεγάλη μάχη, πρώτα απ’ όλα για να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού και δεύτερον να μη προχωρήσουν σε νέο lockdown.

Δυστυχώς όμως, οι κυβερνήτες  Άντριου Κουόμο και Γκρέτσεν Ούιτμερ αντί να έχουν για σύμμαχό τους τον πρόεδρο των ΗΠΑ, έχουν να κάνουν με έναν επιπόλαιο ηγέτη που ασχολείται μονάχα με την προεκλογική του εκστρατεία. Από βοήθεια, μηδέν.

  • Οι τραγικές εικόνες με τον Ντόναλντ Τραμπ να βγάζει επιδεικτικά την μάσκα στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου κατά την επιστροφή του από το νοσοκομείο του Γουόλτερ Ριντ, η παρότρυνση του προς τον κόσμο να βγει έξω σαν μην συμβαίνει τίποτα και οι υποκινούμενες ανακοινώσεις του ιατρικού επιτελείου του, ότι ο πρόεδρος είναι μια χαρά, μόνο προβληματισμό προκαλούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν πλανητάρχης βρέθηκε θετικός στον COVID-19, αντί να τεθεί επικεφαλής ένας λοιμωξιολόγος, τέθηκε ο Δρ. Κόνλεϊ που είναι ιατρός οστεοπαθητικής. Από εκεί καταλαβαίνει κανείς, πόσο έχει πάρει στα σοβαρά την κρίση της πανδημίας.

Ωστόσο, το χειρότερο είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα οπαδών που τον αποθεώνουν. Τους είδαμε έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να βγει για να τους χαιρετίσει μέσα από το τζιπ του, τους είδαμε έξω από τον Λευκό Οίκο λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την Φλόριντα την Δευτέρα και δυστυχώς τους βλέπουμε καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του κορωνοϊού ή που δεν συμφωνούν με την επιστημονική κοινότητα, βρήκαν τον ηγέτη που έψαχναν στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ. Όλοι μαζί τάσσονται κατά της μάσκας, αγνοούν να κρατούν αποστάσεις και σκαρφίζονται διάφορες ιστορίες προκειμένου να κρατούν σε εγρήγορση τους ομοϊδεάτες τους. Ο Τραμπ δίνει συνεχώς θάρρος σε αυτές τις ομάδες και αρνείται να τις καταδικάσει.

Μάλιστα αυτοί οι ένθερμοι υποστηρικτές πολλές φορές μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι, όχι μόνο για την δημόσια υγεία αλλά και την ίδια την δημοκρατία της χώρας. Συγκεκριμένα στο Μίσιγκαν, το FBI κατάφερε τελευταία στιγμή να αποτρέψει ομάδα εξτρεμιστών, αρνητών του κορωνοϊού, που είχαν σκοπό να βάλουν βόμβα στο Καπιτώλιο της πολιτείας και να απαγάγουν την κυβερνήτρια Ουίτμερ με αφορμή τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

  • Οι παρανοϊκοί τρομοκράτες, οι οποίοι είχαν στρατιωτική εκπαίδευση από ομάδες της εθνοφυλακής, όπως είναι λογικό θα αντιμετωπίσουν τις ύστατες ποινές, σύμφωνα με τους Γενικούς Εισαγγελείς, Ντάνα Νέσελ και Άντριου Μπίρτζ.

Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί καταδικάζουν όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος Τραμπ. Ο Τζο Μπάιντεν γράφει καθημερινά στο τουίτερ να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ενώ πριν από μια εβδομάδα σε δημόσια εμφάνισή του στο Τάουν Χολ του Μαϊάμι δήλωσε πως η χρήση μάσκας αποτελεί πατριωτικό καθήκον.

Ο Μπάιντεν κατανοεί τις ανησυχίες της κοινωνίας. Για αυτό και οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πρώτο με διαφορά έως και δεκατρείς μονάδες. Επιπροσθέτως, η εμφάνιση της Κάμαλα Χάρις στο ντιμπέιτ των αντιπροέδρων με αντίπαλο τον Ρεπουμπλικάνο, Μάικ Πενς, έδωσε περαιτέρω ώθηση τόσο στα ποσοστά όσο και στα έσοδα της καμπάνιας.

Πιο αναλυτικά, με το πέρας της τηλεμαχίας, οι Δημοκρατικοί είδαν στα ταμεία τους δώδεκα εκατομμύρια δολάρια παραπάνω, από δωρεές και κουπόνια, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το ηγετικό δίδυμο. Η Χάρις έκανε λόγο για την χειρότερη προεδρεία που είδαν ποτέ οι ΗΠΑ ενώ κατηγόρησε τους Τραμπ-Πενς για πλήρη ανικανότητα και πως προτίμησαν να μην κάνουν τίποτα όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν για τον ιό και από τις 28 Ιανουαρίου.

Επιπλέον η έμπειρη γερουσιάστρια της Καλιφόρνια τόνισε πως αν ο πρόεδρος  Τραμπ προσπαθήσει να δώσει στην κοινωνία ένα εμβόλιο ή μια θεραπεία τόσο γρήγορα, ειδικά πριν τις εκλογές, θα είναι ξεκάθαρα για πολιτικούς λόγους και θα μπει σε κίνδυνο ολόκληρο το έθνος.

  • Παράλληλα ξεκαθάρισε πως μόνο αν ο διακεκριμένος επιστήμονας Δρ. Φάουτσι πει ότι το εμβόλιο είναι έτοιμο, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά αν το πει ο Τραμπ, δεν θα δώσει καν σημασία.

Αβίαστα, λοιπόν, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η Αμερικανική κοινωνία δεν έχει την πρόθεση να αφήσει την μοίρα της στα χέρια ενός εγωπαθή πρόεδρου, ούτε να ανεχθεί την παράνοια των «ψεκασμένων» υποστηρικτών του.

Οι ΗΠΑ χρειάζονται μια σοβαρή ηγεσία που θα δώσει έμφαση στον τομέα της υγείας και που θα αποκαταστήσει την εικόνα της στην διεθνή σκηνή, μετά τα καμώματα του Ντόναλντ Τραμπ. Είναι χρέος του Τζο Μπάιντεν και των Δημοκρατικών να βάλουν ένα τέλος στην πιο «τοξική» προεδρεία της σύγχρονης ιστορίας του έθνους.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Το μεγάλο «εγώ» του Ντόναλντ Τραμπ πληρώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες: Η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: