Η Ρωσία κατέρριψε εννιά τουρκικά drones πάνω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

File photo: Εικόνα από βίντεο του υπουργείου Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν που δείχνει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου, εκτόξευση πυραύλων κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ. EPA/AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY/HO HANDOUT MANDATORY CREDIT / BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η Ρωσία ανέπτυξε ηλεκτρονικό σύστημα παρεμπόδισης στην Αρμενία το οποίο κατέρριψε τουλάχιστον εννιά τουρκικής κατασκευής μαχητικά drones  Bayraktar TB-2 τα οποία χρησιμοποιούνται από το Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, γράφουν οι Asia Times, επικαλούμενοι ρεπορτάζ ρωσικών ΜΜΕ.

Το “Krasukha” είναι ένα ρωσικής κατασκευής  ευρυζωνικό σύστημα μπλοκαρίσματος, το οποίο η Ρωσία έχει θέσει σε λειτουργία από την στρατιωτική της βάση στο Γκιούμρι της Αρμενίας, αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα που έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Η βάση βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα και απέχει περίπου 487 χλμ από την πλησιέστερη μεγάλη βάση των Αζέρων στην Γκάνγια.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί κυρίως για την προστασία περιοχών εντός και γύρω από τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις όπου ο πανίσχυρος πομπός του μπορεί να “τυφλώσει” τα αερομεταφερόμενα ραντάρ, αν και αποδεικνύεται χρήσιμο στην εξουδετέρωση εχθρικών drones, λένε οι Asia Times.

To σύστημα Krakushka έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την άμυνα της αεροπορικής ρωσικής βάση Hmeimim στη Συρία, έναντι εχθρικών drones. Τα drones αυτά που συχνά χαρακτηρίζονται “αυτοκτονικά”, είναι σχεδιασμένα για να πλήττουν τα αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα και να συντρίβονται πάνω στον στόχο, με την πυροδότηση εκρηκτικών υλών που μεταφέρουν.

Τα ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τουλάχιστον εννιά τουρκικά Bayraktar drones κατερρίφθησαν στις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους Asia Times οι οποίοι επισημαίνουν πως ούτε η Ρωσική ούτε η Αζέρικη ούτε η τουρκική κυβέρνηση προέβησαν σε κάποια ανακοίνωση για το θέμα.

Η Τουρκία είχε πολυδιαφημίσει την επιτυχία των Bayraktar σε Συρία και Ιράκ εναντίον των Κούρδων, όπως και στην Λιβύη. Τελευταίο “πεδίο δράσης” τους είναι στο Ναγκόρνο Καραμπά από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Σε παράλληλη εξέλιξη, χθες 25 Οκτωβριου, το Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας, ανακοίνωσαν την κατάρριψη ενός ακόμη τουρκικής κατασκευής drone.

Με πληροφορίες από Asia Times, Ahval

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ: 56 νεκροί Σύριοι φιλότουρκοι τζιχανιστές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: