Οι προεδρικές του 2016 στοιχειώνουν ακόμη τις ΗΠΑ: Σοβαρή διαφωνία μεταξύ CIA, NSA και DNI

FILE PHOTO. Η υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές του 2016, Χίλαρι Κλίντον και ο εκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικού ντιμπέιτ. Las Vegas, Nevada, USA, 19 October 2016. EPA, GARY HE




Οι διευθυντές της CIA και της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), ήταν αντίθετοι με την απόφαση του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Τζον Ράτκλιφ, να αποχαρακτηρίσει και να αποστείλει σε υψηλόβαθμο Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή, μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες από τη Ρωσία, οι οποίες ενδέχεται να είναι κατασκευασμένες, σύμφωνα με πρώην και εν ενεργεία Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η αποκάλυψη ότι η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ και ο διευθυντής της NSA Πολ Νακασόνε ήταν αντίθετοι στην αποδέσμευση των πληροφοριών γίνεται γνωστή, μετά τους ισχυρισμούς των Δημοκρατικών, αλλά και πρώην αξιωματούχων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ότι ο Ράτκλιφ προχώρησε στη δημοσιοποίηση των πληροφοριών από πολιτική σκοπιμότητα, ώστε να βοηθήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που δίνει μία σκληρή προεκλογική μάχη, για την επανεκλογή του.

Τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι και ένας πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών είπαν ότι η Χάσπελ αντιστάθηκε στη δημοσιοποίηση των πληροφοριών.

Δύο από τις πηγές δήλωσαν ότι η Χάσπελ ανησυχούσε για το ενδεχόμενο, ότι η αποκάλυψη των πληροφοριών θα μπορούσε να αποκαλύψει τις μεθόδους με τις οποίες αυτές, είχαν συλλεχθεί.

Ο Νακασόνε, η υπηρεσία του οποίου παρακολουθεί τις επικοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν επίσης αντίθετος με την αποστολή των πληροφοριών στο γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ, σύμφωνα με δύο πηγές, με μία από τις οποίες, να δηλώνει πως ο στρατηγός είχε την ίδια ανησυχία με τη Χάσπελ.

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, οι πληροφορίες που ο Ράτκλιφ έστειλε με επιστολή στον Γκρέιαμ και τις οποίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας δημοσιοποίησε χθες, ήταν «επιλεκτικές» παραποιώντας υλικό πληροφοριών των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Στην επιστολή του, ο Ράτκλιφ ανέφερε ότι μία ανάλυση των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών άφηνε να εννοηθεί η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών το 2016, είχε εγκρίνει ένα σχέδιο για τη δημιουργία «ενός σκανδάλου» μέσω της διασύνδεσης του Τραμπ με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και με τη ρωσική υποκλοπή κατά των υπολογιστών της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Το Facebook απέσυρε διαφημίσεις των Ρεπουμπλικάνων με απίστευτους ισχυρισμούς κατά Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: