Οι New York Times παίρνουν θέση: “Αμερική, βγάλε πρόεδρο τον Μπάιντεν”

H εικονογράφηση των New York Times για την υιοθέτηση της υποψηφιότητας Τζο Μπάιντεν. photo via New York Times




«Αμερική, βγάλε πρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν». Με αυτόν τον τίτλο στο κεντρικό άρθρο γνώμης η εκδοτική ομάδα των New York Times παίρνει ανοιχτά θέση για τις προεδρικές εκλογές και υιοθετεί την  υποψηφιότητα του Δημοκρατικού υποψηφίου.

“Ο πρώην Αντιπρόεδρος είναι ο Πρόεδρος που χρειάζεται το έθνος σήμερα” είναι ο υπότιτλος του μακροσκελούς άρθρου με το οποίο οι New York Times καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να ψηφίσουν Μπάιντεν  στις προεδρικές εκλογές της 3 Νοεμβρίου.

Η  ανοιχτή υποστήριξη προς κάποιον από τους υποψηφίους αποτελεί συνήθη πρακτική για πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, αυτή τη φορά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο η κίνηση, αλλά και το σκεπτικό της. Οι New York Times έχουν εξαπολύσει κατ’ επανάληψη επιθέσεις κατά της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. Ομως, τώρα, όπως επισημαίνει είναι σημαντικό ότι ο Μπάιντεν θέλοντας να τερματίσει τον εθνικό διχασμό έχει υποσχεθεί να είναι “πρόεδρος όλων των Αμερικανών”.

«Σε προηγούμενες εκλογές, μια τέτοια υπόσχεση θα έμοιαζε τετριμμένη ή παραπλανητική. Σήμερα, όμως, η ιδέα ότι ο πρόεδρος θα έπρεπε να έχει στην καρδιά του τα συμφέροντα ολόκληρου του έθνους φαντάζει περίπου επαναστατική», επισημαίνει το άρθρο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου δέκα ημέρες και η Washington Post είχε υιοθετήσει την υποψηφιότητα Μπάιντεν

«Εν μέσω ενός ατελείωτου χάους, ο κ. Μπάιντεν προσφέρει στο γεμάτο αγωνία και αποκαμωμένο έθνος κάτι περισσότερεο από την πολιτική ή την ιδεολογία. Η εκστρατεία του βασίζεται στη σταθερότητα, την εμπειρία, την υπομονή και την αξιοπρέπεια», σημειώνει το άρθρο .

«Το μήνυμα ενότητας και πραγματισμού έπιασε τόπο στους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, οι οποίοι προσήλθαν μαζικά για να τον ανυψώσουν πάνω από το εκρηκτικό τοπίο των προκριματικών», προσθέτει.

Διαπιστώνοντας, επίσης, ότι «η τριπλή κρίση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ – η φονική πανδημία, η οικονομική κατάρρευση και η φυλετική αναταραχή – απαιτούν ένα διευρυμένο όραμα διακυβέρνησης», επαναλαμβάνει πως αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Ενδιαφέρον έχει η επισήμανση του άρθρου για την σημασία της ψήφου – επισήμανση που αποτελεί και την κατακλείδα του σκεπτικού της εφημερίδας:

«Όταν θα πάνε οι ψηφοφόροι στις κάλπες δεν θα επιλέξουν απλώς έναν ηγέτη. Θα αποφασίσουν πώς θα είναι η Αμερική. Θα αποφασίσουν αν είναι υπέρ του κράτους Δικαίου, πώς θα τους βοηθήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη εδώ και γενεές οικονομική καταστροφή, αν θέλουν η κυβέρνηση να διευκολύνει όλους να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, αν θεωρούν σοβαρή απειλή την υπερθέρμανση του πλανήτη, αν πιστεύουν ότι ο ρατσισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα δημόσιας πολιτικής».

Το άρθρο καταλήγει:

«Ο κ. Μπάιντεν δεν είναι ένας ιδανικός υποψήφιος και δεν θα είναι ένας ιδανικός πρόεδρος. Όμως, στόχος της πολιτικής δεν είναι η τελειότητα. Είναι η τέχνη του εφικτού και η ενθάρρυνση της Αμερικής να αγκαλιάσει τους καλύτερους αγγέλους της».

Πηγή: New York Times

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΕΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αν ο Τραμπ νοσεί μέχρι την 15η Οκτωβρίου, ο Τζο Μπάιντεν θα απαντήσει όχι στο ντιμπέιτ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: