Πυρ ομαδόν κατά του ισλαμιστή Ερντογάν μετά τις ύβρεις του εναντίον του Μακρόν: Όχι μαθήματα πολιτισμού στην Ευρώπη

File Photo: Το φέρετρο με τη σορό του Σαμιέλ Πατύ στο προαύλιο του διάσημου πανεπιστημίου της Σορβόννης.




Μία ημέρα μετά την οξύτατη αντίδραση της Γαλλίας στα προσβλητικά σχόλια του Γάλλου προέδρου, η τουρκική προεδρία έσπευσε να να απαντήσει μέσω ανάρτησης του διευθυντή επικοινωνίας αυτής Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος εισέπραξε μια «πληρωμένη» απάντηση από τον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. Μαργαρίτη Σχοινά.

Την ίδια στιγμή το Γαλλικό ΥΠΕΞ επανέρχεται κατηγορώντας την Άγκυρα για αναμόχλευση μίσους την ίδια στιγμή που δεν άρθρωσε μία  κουβέντα επίσημης καταδίκης ή αλληλεγγύης μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κονφλάν Σεντ- Ονορίν με θύμα τον καθηγητή Πατύ.

Ο Φαχρετίν Αλτούν επιχειρώντας να απαντήσει στην αντίδραση των Ηλυσίων έγραψε τα εξής φωτογραφίζοντας τον Πρόεδρο Μακρόν:

«Κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα, όχι μόνο στοχεύουν τους Μουsoυλμάνους ανάμεσα σε άλλες ομάδες ανθρώπων. Επιτίθενται στις ιερές μας αξίες, τις ιερές μας γραφές, τον προφήτη μας και τους πολιτικούς μας ηγέτες – τον τρόπο ζωής μας.

«Να τι πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι Ευρωπαίοι. Οι Μουσουλμάνοι δεν θα φύγουν επειδή δεν μας θέλετε. Δεν θα γυρίσουμε την άλλη παρειά όταν μας προσβάλλετε. Θα υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας με κάθε κόστος.

Η εχθρότητα της Ευρώπης απέναντι στους Μουσουλμάνους και οι προσπάθειες να τους «πειθαρχήσουν» είναι αδιαίρετη με την αυξανόμενη εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ και τον Πρόεδρό μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν άφησε την θρασύτατη πρόκληση αναπάντητη: Επισυνάπτοντας το άρθρο 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, απάντησε στον Αλτούν: Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω , αλλά αυτός είναι ο τρόπος ζωής όπως ορίζεται στην Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος ζωής».

Ποιό είναι το άρθρο δύο των Ευρωπαϊκών Συνθηκών; Το ακόλουθο:

«Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Τα ευρωπαϊκά πυρά κατά Ερντογάν συμπλήρωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε Ζοζέπ Μπορέλ χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» τα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν για τον Εμανουέλ Μακρόν, με ανάρτησή του στο τουίτερ.

 

«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την επικίνδυνη αντιπαράθεση» τονίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι «τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελία-φωτιά της Γαλλίας εναντίον του Ερντογάν: Προκλητικός, αγενής και επικίνδυνος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: