Ή καταλήψεις ή τηλεκπαίδευση: Η Κεραμέως στέλνει μήνυμα ενώ φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση

Κατάληψη σε Γυμνάσιο του Ναυπλίου, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Υποχρεωτική είναι από σήμερα η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη.

Μιλώντας στο MEGA  η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς των μαθητών και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις, ωστόσο αυτές θα πρέπει να γίνουν με ανοιχτά τα σχολεία.

«Κατανοώ τους προβληματισμούς αλλά ο διάλογος δεν μπορεί παρά αν γίνεται με ανοιχτά σχολεία».

Αναφερόμενη στις καταλήψεις, η υπουργός τόνισε ότι δε νοείται μια μειοψηφία να κλείνει τα σχολεία και να σταματά την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία».

Τηλεκπαίδευση με παρουσίες

Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών.

«Ξεκινάει υποχρεωτικά για όλους, με παρουσίες».

Όσον αφορά τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, αυτοί «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση».

Αναπλήρωση Σάββατα και αργίες

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υπουργός διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Ο διευθυντής, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Παιδείας, καταρτίζει πλήρες ωρολόγιο, εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα, στο οποία γράφει όλους τους μαθητές στις ψηφιακές πλατφόρμες.

«Είμαι ανοιχτή στον διάλογο»

Η κ. Κεραμέως σημείωσε πως υπάρχουν προβλήματα στην εκπαίδευση, ωστόσο η ίδια είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους μαθητές, ενώ δεν αποτελεί λύση το κλείσιμο σχολικών μονάδων.

«Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να συζητήσει».

«Όπλο στην πανδημία η σωστή πληροφόρηση»

Αναφερόμενη στα κρούσματα στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%.

Πολιτική σύγκρουση

Την ίδια στιγμή, διαστάσεις μείζονος πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προσλαμβάνει το ζήτημα των καταλήψεων στα σχολεία.

Η θέση που εξέφρασε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας, ότι «σήμερα οι καταλήψεις στα σχολεία είναι αποτέλεσμα της απώλειας εμπιστοσύνης των μαθητών στην κυβέρνηση, μετά το φιάσκο με τις μάσκες-αλεξίπτωτα στους μαθητές», προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για σαφή και ρητή πολιτική υιοθεσία των κινητοποιήσεων στα σχολεία, με τις οποίες, μειοψηφίες εμποδίζουν μαθητές να λάβουν τη μόρφωση στα σχολεία τους.
Οι καταλήψεις

«Οι μαθητές είναι εν δικαίω. Οι καταλήψεις είναι μέσο για την αυτοπροστασία τους», είπε ο κ. Ραγκούσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που απηύθυνε στον υπουργό Επικρατείας για τις αστοχίες στη διανομή μασκών, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στα σχολεία.

«Οι καταλήψεις αυτές δεν έχουν σχέση με όσες καταλήψεις έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, τις τελευταίες δεκαετίες», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αυτές οι καταλήψεις δεν είναι στο μυαλό των μαθητών όπλα διεκδίκησης. Είναι μέσο αυτοπροστασίας τους. Αυτό αισθάνονται ότι κάνουν. Αυτοπροστατεύονται. Αυτό που τους ζήτησε εν τέλει ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας το δίλημμα αυτοπροστασία ή καραντίνα. Αυτοπροστατεύονται διότι τους έχετε πάει σε σχολεία, στα οποία, προσέξτε, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή», ενώ στους έξι μήνες της πανδημίας είχαμε 776 μαθητές-κρούσματα του κορωνοϊού, τώρα, μόνο σε δύο εβδομάδες, από τότε που άνοιξαν τα σχολεία, έχουμε 365 κρούσματα. Μόλις σε δύο εβδομάδες έχουμε ήδη 150 σχολεία, στα οποία βρίσκονται κλειστές τάξεις, λόγω κορωναϊού.

«Σήμερα είχαμε μία συνομολόγηση, μία πολιτική υιοθεσία των κινητοποιήσεων που γίνονται στα σχολεία. Με ρητό, σαφή τρόπο, ο κ. Ραγκούσης δικαίωσε αυτού του τύπου την επιβολή της μειοψηφίας πάνω στην πλειονότητα των παιδιών, τα οποία θέλουν να διδαχθούν και σήμερα εμποδίζονται. Έχουμε στην πραγματικότητα μία καταδυνάστευση, η οποία έχει ταξικό χαρακτήρα. Διότι τα παιδιά, τα οποία σήμερα δεν λαμβάνουν τη μόρφωσή τους, είναι εκείνα που ουσιαστικά εκβιάζονται να το πράξουν», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ 

Με πληροφορίες από In.gr

Επτά προσαγωγές ύστερα από εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια: Τελούσε υπό κατάληψη από το 2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: