Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η καταψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης για αυτοδιάλυσής της και η ορκωμοσία του νέου της Προέδρου, καθώς και το διάταγμα για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους που προκάλεσε σύγχυση, είναι τα θέματα που προβάλλονται στους κύριους τίτλους του κυπριακού Τύπου του Σαββάτου. Άλλα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα είναι η ανακοίνωση 160 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, οι κόντρες Κυβέρνησης – ΔΗΚΟ για τις πολιτογραφήσεις, η δραστηριοποίηση πρώην Υπουργών στον ιδιωτικό τομέα και οι επιπλοκές σε ασθενείς μετά από εγχείρηση καταρράκτη.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φοβούνται εκλογές!», γράφει ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ στα λόγια ζητούν προσφυγή στις κάλπες, στην πράξη όμως καταψηφίζουν προτάσεις για πρόωρες εκλογές. Αλλού αναφέρεται στην ανακοίνωση άλλων 160 κρουσμάτων κορωνοϊού χθες στην Κύπρο, ενώ κρούσματα εντοπίστηκαν σε 5 ιδιωτικά νοσοκομεία. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι στα ύψη βρέθηκε η κόντρα για τις πολιτογραφήσεις μεταξύ του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και της Κυβέρνησης.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Έπιασαν πάτωμα με το show της αυτοδιάλυσης», γράφει ότι απορρίφθηκε χθες η πρόταση για αυτοδιάλυση της Βουλής, σε μια συζήτηση που συνέβαλε περισσότερο στην απαξίωση του Κοινοβουλίου παρά στην αποκατάσταση της χαμένης του αξιοπιστίας. Αλλού γράφει ότι οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έλαβαν το πράσινο φως για να δραστηριοποιηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Goldman Sachs παραδέχθηκε ενοχή για τον «Κύπριο» Jho Low.

Με τίτλο «Γίναμε αλαλούμ οι μασκοφόροι», η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο της θέμα ότι το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους προκάλεσε μπέρδεμα για πολίτες και αστυνομικούς. Αλλού γράφει ότι οι περισσότεροι επιδημιολογικοί δείκτες στην Κύπρο φαίνεται να έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αντί σε εκλογές πάνε σε κόντρες στη Βουλή και δίνουν ξανά ραντεβού στην κρίση για τους προϋπολογισμούς.

Η «Χαραυγή » με τίτλο «Τα Σκάνδαλα δείχνουν το δρόμο της παραίτησης», γράφει στο κύριο της θέμα ότι παραίτηση της κυβέρνησης Αναστασιάδης – ΔΗΣΥ ζήτησαν εκ νέου χθες όλα σχεδόν τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, διαμηνύοντας παράλληλα ότι είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων για πάταξη της διαπλοκής και τη διαφθοράς. Αλλού γράφει ότι παραμένουμε σε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι αποχωρεί με τη συνείδησή του ήσυχη για το έργο που επιτέλεσε, ενώ ο Τατάρ μετά την τελετή ορκωμοσίας του, δήλωσε ακόμη μια φορά πλήρη αφοσίωση στην Τουρκία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Περιθώριο χαλάρωσης στο διάταγμα για τη μάσκα» , γράφει ότι οι αρχές αναγκάστηκαν να διευκρινίσουν την Παρασκευή τι προβλέπει το μέτρο για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, αφού αρχικά η Αστυνομία είπε ότι το μέτρο αφορούσε όλους, ακόμα κι αν περπατούσαν έξω μόνοι. Αλλού γράφει ότι οι Βουλευτές είπαν όχι στην πρόωρη διάλυση της Βουλής, ενώ ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέντε ασθενείς έχασαν το ένα τους μάτι μετά την καταστροφική επέμβαση.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρακευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: