Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά από αυτό θεωρώντας ότι πλέον το βάρος για αποκλιμάκωση της ένταση μεταφέρεται στην Τουρκία, είναι το θέμα που κυριαρχεί στους κύριους τίτλους των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα είναι η επιβολή επιπλέον μέτρων στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η παραβατικότητα μαθητών και η μόλυνση με κορωνοϊό του Προέδρου των ΗΠΑ και της συζύγου του.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η μπάλα στα πόδια του Ερντογάν» γράφει στο κύριο της θέμα ότι στην Τουρκία θεωρεί η Λευκωσία ότι μεταφέρεται το βάρος των κινήσεων για εκτόνωση της κατάστασης και αποκλιμάκωση μετά τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι κρούσματα αποκρύπτουν τις επαφές τους καθιστώντας την ιχνηλάτηση σχεδόν αδύνατη και ότι δεκαεπτά ήταν χθες τα νέα κρούσματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τετράχρονο αγοράκι έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο και ότι το έσωσε μια λεμονιά.

Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ικανοποιημένη με…δύο μέτρα και δύο σταθμά», ο «Πολίτης» γράφει ότι ευχαριστημένη με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δηλώνει η Αθήνα, ενώ η Λευκωσία διαμηνύει πως το βάρος της ευθύνης και οι επιλογές μεταφέρονται πλέον στην Τουρκία. Αλλού γράφει ότι δεν έχουν τέλος τα κρούσματα στη Λάρνακα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναίσθητος στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 15χρονος στη Λεμεσό, αφού είχε καπνίσει τσιγάρο χασίς που του είχε πουλήσει συνομήλικός του.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η ΕΕ έσβησε τις κυρώσεις» γράφει ότι με πρόσχημα τη συνέχιση των διπλωματικών προσπαθειών από ηγετική ομάδα της ΕΕ για την Ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις με την Τουρκία, οι 27 ηγέτες υιοθέτησαν ένα κείμενο συμπερασμάτων από το οποίο «έσβησαν» τις κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας. Αλλού γράφει ότι περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για επίσπευση των εργασιών στη λεωφόρο Μακαρίου στην πρωτεύουσα ζητά ο δήμαρχος Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σοκάρουν τα στοιχεία για εμπλοκή μαθητών σε δύο μόνο αξιόποινες υποθέσεις που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, η μια στο λύκειο Παραλιμνίου και η άλλη στο Δ’ δημοτικό σχολείο Λακατάμιας.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ύψωσαν τον πήχη και πέρασαν από κάτω…», γράφει ότι καλλιέργησαν ψευδαισθήσεις και έβαλαν ψηλά τον πήχη για κυρώσεις στην Τουρκία αλλά τελικά οι κυβερνώντες πέρασαν από κάτω. Αλλού γράφει ότι επιβλήθηκαν κι άλλοι περιορισμοί σε Λάρνακα και Αμμόχωστο κατά του κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει Αϊντχόφεν, ΠΑΟΚ και Γρανάδα στον 5ο όμιλο του Γιουρούπα Λιγκ.

H “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Τουρκίας», γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι οι κυρώσεις στην Τουρκία δεν ήταν αυτοσκοπός, μετά την απόρριψη της κίνησης από την ΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Αλλού αναφέρει ότι ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα κατά του κορωνοϊού για τη Λάρνακα και την Αμμόχωστο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: