Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για την πραγματοποίηση άτυπης συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του νέου Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στις 3 Νοεμβρίου, η ανακοίνωση 181 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την Τρίτη, τα 200 χιλιάδες τεστ ταχείας ανίχνευσης που θα παραλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και η αναζήτηση νέου νοσοκομείου αναφοράς, πληροφορίες για

το θέμα των πολιτογραφήσεων και η κατακύρωση της προσφοράς για τις κάμερες της Τροχαίας σε αμερικάνικη κοινοπραξία εταιρειών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «200.000 antigen rapid test εναντίον του κορωνοϊού!» γράφει πως 200 χιλιάδες τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 θα προστεθούν στη φαρέτρα των αρμόδιων υπηρεσιών. Επίσης γράφει πως τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ στις 3 Νοεμβρίου. Αλλού αναφέρει πως άρχισε η διαδικασία για να λειτουργήσει η Σχολή Δικαστών.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «’Ατζέντης’ διαβατηρίων και το γραφείο Τ. Παπαδόπουλος» αναφέρει πως το δικηγορικό γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος & Συνεργάτες» «συμμετείχε κανονικά στο ‘παιχνίδι’ των διαβατηρίων». Αλλού αναφέρει πως «κλείδωσε» για τις 3 Νοεμβρίου το ραντεβού Αναστασιάδη – Τατάρ. Επίσης γράφει ότι προχωρούν οι προετοιμασίες για την εγκατάσταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης στους δρόμους και ότι η «λυπητερή» θα αυξάνεται όσο το εξώδικο δεν θα πληρώνεται.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Βάζουν τις κάμερες Αμερικάνοι» γράφει πως μετά από 13 χρόνια παλινδρομήσεων κατακυρώθηκε η προσφορά για τις κάμερες της Τροχαίας προς 34 εκ. ευρώ. Αλλού γράφει για την επίθεση Μουσουλμάνων κατά της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία και ότι η Αστυνομία λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες έκτακτα μέτρα  σε γαλλικά συμφέροντα στην Κύπρο. Επίσης αναφέρει πως ψάχνουν και στον ιδιωτικό τομέα νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση των δυο ηγετών» αναφέρει πως εν μέσω έντονων αντιδράσεων για τις πολιτικές δηλώσεις Ερντογάν – Τατάρ για δυο κράτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των δυο ηγετών στις 3 Νοεμβρίου. Αλλού αναφέρεται στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Επίσης γράφει πως την Τρίτη ανακοινώθηκαν 181 νέα περιστατικά κορωνοϊού.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στο λιμάνι Λεμεσού» πως εκατοντάδες αυτοκίνητα από το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται εγκλωβισμένα στο λιμάνι Λεμεσού από το Σαββατοκύριακο καθώς το Τμήμα Τελωνείου και το Τμήμα Φορολογίας εξέδωσαν την Τρίτη οδηγία ότι οι αγοραστές τους πρέπει να καταβάλουν ένα ποσό για να τα πάρουν. Αλλού αναφέρεται στην πρώτη συνάντηση που θα έχουν στις 3 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Επίσης γράφει πως η Τουρκία χαρακτηρίστηκε ως απειλή κατά την Τριμερή των ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ χθες στην Αθήνα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος
 

Η επισκόπηση του ελληνικού Τύπου της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: