Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η χθεσινή τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στη Λευκωσία και οι σημαντικές διακηρύξεις για την Κύπρο, η διαδικασία επί παραβάσει που ξεκίνησε η Κομισιόν εναντίον της Κύπρου για το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων, οι όροι που θέτει ο νέος ηγέτης των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ για έναρξη των συνομιλιών, και η αγορά όλων των εμβολίων για τη γρίπη από τα φαρμακεία στην Κύπρο, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πανικοβλημένοι οι Κύπριοι λόγω κορωνοϊού αγόρασαν όλα τα εμβόλια γρίπης» γράφει πως οι πολίτες σε κατάσταση πανικού αγόρασαν όλα τα εμβόλια γρίπης και πλέον δεν υπάρχει ούτε δείγμα στα φαρμακεία. Αλλού, γράφει ότι τυφλώθηκαν οι πέντε από τους 8 ασθενείς που χειρουργήθηκαν για καταρράκτη. Σε άλλο της θέμα γράφει για το κοινό μέτωπο Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου κατά των τουρκικών προκλήσεων όπως καταγράφηκε κατά τη χθεσινή τριμερή συνάντηση των ηγετών των τριών χωρών.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Μας πήρε ο δαίμονας για τα διαβατήρια», γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Κομισιόν απαιτεί όλα τα στοιχεία για τις πολιτογραφήσεις «επενδυτών» καθώς διαπιστώνει ότι αποτελούν το 15% του συνόλου των πολιτογραφήσεων. Αλλού, γράφει για τριπλό κέρδος για τη Λευκωσία από το αποτέλεσμα της χθεσινής τριμερούς συνάντησης των ηγετών Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου. Σε άλλο του θέμα γράφει πως κερδίζει έδαφος η πρόταση για διάλυση της Βουλής.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Σκληροί όροι από τον Τατάρ», γράφει στο κύριο του θέμα ότι με σκληρούς όρους θα πάει ο Ερσίν Τατάρ στο πρώτο ραντεβού με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη καθώς οι πρώτες απαιτήσεις που φαίνεται να βάζει στο τραπέζι των συνομιλιών οδηγούν σε αλλαγή της βάσης των διαπραγματεύσεων. Αλλού, γράφει πως δεν διαλύεται τελικά ο ΘΟΚ λόγω Υφυπουργείου Πολιτισμού. Σε άλλο του θέμα γράφει πως κλιμάκωση των μέτρων για τον κορωνοϊό θα τεθεί σήμερα στο τραπέζι του Υπουργικού.

«`Άμωμος` λέει… αλλά τα σκάνδαλα πληθαίνουν», είναι ο τίτλος στο κύριο θέμα της εφημερίδας «Χαραυγή» που γράφει ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Κομισιόν για έναρξη διαδικασίας επί παραβάσει για τα «χρυσά» διαβατήρια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε για όλες τις υποθέσεις που έχει εμπλακεί το όνομά του ότι είναι απολύτως άμωμος και αμόλυντος. Αλλού, γράφει για ασύγγνωστη ολιγωρία για την εξ αποστάσεων εκπαίδευση. Σε άλλο της θέμα γράφει για χαστούκι της Κομισιόν και για τις καταχρηστικές ρήτρες.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Ελλάδα καλεί την ΕΕ να δράσει σκληρά», γράφει για το κάλεσμα του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, προς την ΕΕ για αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία λόγω των προκλήσεων της στη Μεσόγειο. Αλλού, γράφει για τη μόνιμη τύφλωση στους 5 από τους 8 ασθενείς που χειρουργήθηκαν για καταρράκτη. Αλλού, γράφει ότι ο Ερσίν Τατάρ δηλώνει περήφανος που είναι ο «άνθρωπος» της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θωμάς Κεττένης
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: