Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, οι αποφάσεις για την Τουρκία και οι επαφές Δένδια στη Λευκωσία είναι το βασικό θέμα σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλονται επίσης οι αυξήσεις στα πρόστιμα από σήμερα για οδικές παραβάσεις, οι αντεγκλήσεις για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, η σημερινή 60η επέτειος της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο κορωνοϊός.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Φωτιά τα πρόστιμα από σήμερα» και γράφει πως σε ισχύ είναι από σήμερα οι αναθεωρημένες ποινές για τις τροχαίες παραβάσεις με αυξήσεις στα χρηματικά πρόστιμα και τις ποινές φυλάκισης. Αλλού αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφασίζουν αντί κυρώσεις, να υπάρξει συνέχεια στο «μαστίγιο και καρότο». Επίσης η «Α» γράφει για τις καταγγελίες κατά ιατρών και τη διαβεβαίωση ότι θα διερευνηθούν.

«Φόρμουλα απεγκλωβισμού από το βέτο» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως δεν επιβάλλονται κυρώσεις αμέσως στην Τουρκία αλλά μένουν στο τραπέζι. Αλλού γράφει για έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην ΕΕ. Ο «Π» σε άλλο θέμα προβάλλει την 60η επέτειο της ανεξαρτησίας και γράφει για ‘μεσόκοπη’ και μισή Κυπριακή Δημοκρατία.

Με τίτλο «Μέση λύση στο μενού τους» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι θα γίνει έκκληση στην Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να σταματήσει τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι μπαίνουν οι τελικές υπογραφές για λιμάνι και μαρίνα στη Λάρνακα. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι επικρατεί μπάχαλο με την είσοδο παιδιών στα δημοτικά πριν τις 7.30πμ.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Κυρίως πιάτο στο δείπνο των ‘27’ η Τουρκία» γράφει ότι δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει ομοφωνία στο θέμα των κυρώσεων. Αλλού αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι κάνουν αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση. Η «Χ» επίσης αναφέρεται σε τσουχτερά πρόστιμα από σήμερα για τροχαίες παραβάσεις.

«Τουρκία, Κύπρος αναζητούν ευρωπαϊκή υποστήριξη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρει πως ο Ερντογάν δηλώνει ότι αναμένει αμεροληψία από την ΕΕ. Αλλού προβάλλονται οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για να σταματήσουν τα λαϊκά δικαστήρια για τα προβλήματα στο ΓεΣΥ. Επίσης προβάλλεται έκθεση για τις προωθήσεις μεταναστών από την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: