Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Με διάφορα θέματα ασχολούνται σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες, μεταξύ αυτών, το νέο αρνητικό ρεκόρ περιστατικών κορωνοϊού, την “εκλογική διαδικασία” στα κατεχόμενα, τη συνέχεια στις έρευνες και στις αποκαλύψεις για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, θέμα που θα συζητήσει και το Ευρωκοινοβούλιο, και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Οι εφημερίδες στο σύνολό τους δημοσιεύουν συνεντεύξεις για θέματα της επικαιρότητας.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Αμφίρροπη αναμέτρηση» γράφει στο κύριό της θέμα ότι σήμερα οι Τουρκοκύπριοι πάνε στις κάλπες για ανάδειξη του ηγέτη τους και από το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση ή διχοτόμηση. Αλλού αναφέρεται σε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων χθες και σε μίνι lockdown από σήμερα στη Λεμεσό. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρεται στην παραίτηση Συλλούρη, στα ωφελήματα που θα έχει ως τέως Πρόεδρος της Βουλής και στην πολιτική του καριέρα.

«Κράτος δικαίου ή κράτος συμμορία;» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης», που αναφέρεται στο σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια, στη συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε εμπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη με το δικηγορικό του γραφείο. Αλλού γράφει για κρίσιμη ψηφοφορία στα κατεχόμενα και για συνομιλητή που θα λύσει ή θα κλείσει το Κυπριακό. Επίσης ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στα 202 κρούσματα χθες και στα νέα μέτρα.

Κάτω από τον τίτλο «Όλα έτοιμα στο Κυπριακό» στεγάζει το κύριό του θέμα ο «Φιλελεύθερος» γράφοντας πως ο Αντόνιο Γκουτέρες ετοίμασε οδικό χάρτη και κινήσεις για τρεις παράλληλες διαδικασίες. Σε άλλο θέμα αναφορά γίνεται στην τελική μάχη Ακιντζί-Τατάρ στα κατεχόμενα. Επίσης ο «Φ» προβάλλει τα νέα μέτρα για αναχαίτιση του κορωνοϊού και αναφέρεται σε βήμα-βήμα προς lockdown στη Λεμεσό.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Στις συνομιλίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις» αναφέρεται σε συνεδρίαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό με έκκληση η ε/κ πλευρά να στείλει το μήνυμα ότι είναι έτοιμη για επανάληψη συνομιλιών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις πολιτογραφήσεις και τις προειδοποιήσεις από καιρό διαφόρων οργάνων της ΕΕ. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στα πρόσθετα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας.

«Πιθανό ένα νέο πρόγραμμα παραχώρησης διαβατηρίων» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρει πως διάφοροι επιχειρηματικοί φορείς ζητούν επαναφορά του σχεδίου και χαρακτηρίζουν καταστροφική την κίνηση για κατάργηση του προγράμματος. Γράφει σε άλλο θέμα για τα 202 κρούσματα και τους κινδύνους όπως διαμορφώνεται η κατάσταση. Αναφορά κάνει και στο παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων και στα διλήμματα που τίθενται στους πρόσφυγες.

«Στο εδώλιο της Κομισιόν τα διαβατήρια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» γράφοντας ότι εξετάζεται λήψη νομικών μέτρων με το πρόγραμμα να είναι στο γραφείο της Προέδρου της Κομισιόν. Αλλού αναφέρει πως η πολιτική διαπλοκή έγινε Λερναία Ύδρα. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη του Γερμανού ΥΠΕΞ για τις τουρκικές προκλήσεις με χρονικό ορόσημο τον Δεκέμβριο και το νέο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η εβδομαδιαία «Η Σημερινή» με τίτλο «Κινήσεις εξπρές με σκηνικό εκβιασμών επί του Προέδρου» αναφέρεται σε σκηνικό που στήνεται μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα με κινήσεις Μέρκελ και ΟΗΕ. Αλλού γράφει για μίνι lockdown στη Λεμεσό με νέα μέτρα. Επίσης η «Σ» γράφει για το θέμα των πολιτογραφήσεων και για ζημιά από τη κατάργηση του προγράμματος.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: