Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ παραδέχεται: Με κάνει έξω φρενών ο διχαστικός λόγος του Τσίπρα

File Photo: Η κορυφαία βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ




Και πολιτικές αναφορές περιείχε η συνέντευξη της διαπρεπούς Βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ στον ANT1.

H κυρία Αρβελέρ εξήγησε τους ιδεολογικούς λόγους για τους οποίους θεωρεί τον εαυτό της αριστερή αλλά άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

«Γεννήθηκα αριστερή και θα πεθάνω αριστερή. Πιστεύω σε μία καλύτερη διανομή του δημόσιου πλούτου. Καμία φορά είμαι έξω φρενών με τον διχαστικό λόγο του Τσίπρα, του ηγέτη της Αριστεράς, με ενοχλεί».

Παρ΄όλα αυτά αν και με αριστερές καταβολές υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τον Κυριάκο Μητροτάκη όχι μόνο τον στήριξα, αλλά κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις».

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκπομπή για εκείνη αποκαλώντας την μία «Παγκόσμια Ελληνίδα», που μέσα από την παρουσία της εξαίρει τον Ελληνισμό.

Συγκεκριμένα είπε:

«Η προσωπικότητα και το έργο της Ελένης δεν περιγράφεται σε λίγες γραμμές γιατί ανήκει σε εκείνους τους ανθρώπους που το έργο και η προσφορά γίνονται μέρος της ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα τη γράφουν. Είναι μία οικουμενική Ελληνίδα, μια γυναίκα με μικρασιατικές ρίζες που από τις γειτονιές του Βύρωνα αναδείχθηκε πρύτανης της Ευρώπης, μια επιστήμονας που κατέστησε το Βυζάντιο “αενάως παρόν” – όπως η ίδια λέει – και ο ανήσυχος άνθρωπος του πολιτισμού και της παιδείας που παραμένει τολμηρός παρατηρητής των εξελίξεων».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 

Η Le Monde αποδομεί τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας: Ταγίπ Ερντογάν, ο πυρομανής σουλτάνος ​​

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: