Η ΕΕ δεν εμποδίζει την τουρκική επιθετικότητα, αντιθέτως οξύνει το πρόβλημα τονίζει το ΚΚΕ

File Photo: Από τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό




Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ όχι μόνο δεν αποτελεί ασπίδα στην τουρκική επιθετικότητα, αλλά «αποτελεί βασικό παράγοντα όξυνσης του προβλήματος», τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον τ/σ «Mega».

Υπογράμμισε πως για τη Λευκορωσία «που δεν είναι μέλος της ΕΕ προβλέπονται κυρώσεις με σαφήνεια, ενώ αντίθετα για την περίπτωση της Κύπρου που είναι κράτος-μέλος της ΕΕ δεν υπάρχει ούτε καν η φραστική αναφορά».

Ο Μ. Παπαδόπουλος ερωτηθείς «ποιός προστατεύει τον Ερντογάν» απάντησε ότι «δεν αφορά μόνο την προστασία του Ερντογάν» εξηγώντας στη συνέχεια πως «και για τις δύο περιπτώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί τα συμφέροντά της, τα οποία αφορούν τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, τις αγορές, το προσφυγικό, τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Με αυτά τα κριτήρια αποφασίζει και για την Λευκορωσία και για την Κύπρο και για την Ελλάδα».

«Αυτή είναι η φωτιά στην πραγματικότητα. Δηλαδή η ίδια η επιδιαιτησία, η ίδια η παρουσία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ είναι ο βασικός όρος όξυνσης του προβλήματος στην περιοχή», είπε, προσθέτοντας πως «η τουρκική αστική τάξη η οποία δεν πρέπει να ταυτίζεται με κάποια μεγαλομανία του Ερντογάν, όπως και η ελληνική αστική τάξη παζαρεύουν μια αναβάθμιση της θέσης τους στην περιοχή και ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Εμπλέκονται σε σχέδια που σημαδεύουν άλλους λαούς της περιοχής».

«Χθες η Σύνοδος δεν μιλούσε μόνο για τα ελληνοτουρκικά. Οι αποφάσεις σημαδεύουν λαούς από τη Λιβύη μέχρι τον Λίβανο, το Ιράν, την Συρία μιλάμε δηλαδή για ολόκληρη την περιοχή, για να μην φθάσουμε (και) στη Λευκορωσία, ένας σχεδιασμός στον οποίο οι λαοί πρέπει να κινηθούν αντίθετα για να ακυρώσουν τους σχεδιασμούς της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της αστικής τάξης σε κάθε χώρα» τόνισε, καταλήγοντας ο Μ. Παπαδόπουλος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΚΚΕ για επίσκεψη Πομπέο: Αναβάθμιση της εμπλοκής Ελλάδας στα επικίνδυνα παιχνίδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: