Η διάσημη σοπράνο Αναστασία Ζαννή στο HJ για τη διαδικτυακή συναυλία της Περιφέρειας Αττικής

Η παγκοσμίου φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή




Με καλεσμένη την παγκοσμίου φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου συναυλία live stream για το κανάλι της στο youtube.

Η Αναστασία Ζαννή είναι ερμηνεύτρια που δραστηριοποιείται διεθνώς, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο εξωτερικό. Η συναυλία της θα είναι ένα μουσικό ταξίδι με εμβληματικά τραγούδια των Ελλήνων συνθετών Μάνου Χατζηδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, διασκευασμένων και στα αγγλικά αλλά και διεθνείς επιτυχίες με τραγούδια εμπνευσμένα από τα ταξίδια και τις συναυλίες της στο εξωτερικό.

Θα τη συνοδεύουν: στο πιάνο -και καλλιτεχνική επιμέλεια- Νάσος Σοπιλης, στην κιθάρα Μάριος Μουρμούρας

Με την ευκαιρία της συναυλία η κυρία Ζαννή μίλησε στο Hellas Journal

  • Κυρία Ζαννή πόσο δύσκολο ή περίεργο είναι για έναν καλλιτέχνη, που «ζει» από την επαφή με το κοινό του, να δίνει διαδικτυακές συναυλίες;

Το περιγράφετε πολύ ωραία. Το τραγούδι είναι η ζωή μας, αυτή η ενέργεια και η σύνδεση που γίνεται με το κοινό κάθε φορά. Το παρατηρώ και με κοινό όταν ταξιδεύω, που ίσως κάποιες φορές δεν γνωρίζει τη γλώσσα αλλά συναισθηματικά ενεργοποιείται και συμμετέχει. Αισθάνομαι όμως ότι περάσαμε ήδη σε νέα εποχή . Πρωταγωνιστεί η τεχνολογία, πράγμα που μου αρέσει πολύ. Παρότι δεν αντικαθιστά την αληθινή επαφή με το κοινό πολλαπλασιάζει τους ανθρώπους που σε βλέπουν σε μαθαίνουν… Έχει μια άλλου είδους εξωστρέφεια που με μαγεύει. Ταυτόχρονα, από διαφορετικά μέρη σε παρακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι διαφορετικής ίσως κουλτούρας, τέλειο.

  • Έχοντας δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο, πόσο σημαντικό είναι να ερμηνεύετε Έλληνες δημιουργούς και μάλιστα τους πλέον εμβληματικούς. Ποια είναι η απήχησή τους στο κοινό.

Η Ελληνική μουσική σκηνή έχει τη μοναδικότητα της ποίησης σε υψηλό επίπεδο, σε τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Σπουδαίοι ποιητές. Η κουλτούρα και η ιστορία της χώρας είναι γνωστές, έτσι όταν ερμηνεύω ελληνικά τραγούδια ποιητών και συνθετών μας αισθάνομαι ότι τραγουδάω κάτι που έρχεται από παλιά με αντοχή στο χρόνο και ισχυρό νόημα και συγκινούμαι. Πάντα αυτό ήταν το όνειρο μου από μικρή. Ήθελα να ταξιδεύω να τραγουδάω και να υπενθυμίζω την Ελληνικότητα μου όπου και αν βρεθώ.

  • Στην αβέβαιη εποχή της πανδημίας μπορείτε να κάνετε σχέδια για το μέλλον και αν ναι ποια είναι αυτά

Συμπτωματικά η πανδημία με βρήκε τον Μάρτιο στην Washington καλεσμένη του American Hellenic institute για να τραγουδήσω σε γκαλά. Όλα δυστυχώς ακυρώθηκαν. Η εκδήλωση στον Λευκό Οίκο που περίμενα με χαρά δυστυχώς ακυρώθηκε Ενώ είχα πλάνο να μείνω στην Αμερική κάποιους μήνες, κατάφερα να φύγω με την τελευταία πτήση και βρέθηκα στην Ελλάδα με lockdown απομονωμένη να τραγουδάω στο μπαλκόνι μου! Το χιούμορ και οι καλοί φίλοι πιστεύω είναι το μόνο σταθερό πράγμα αυτή την εποχή στο οποίο αξίζει να «επενδύσουμε». Αν μας λέγανε ότι αυτό που ζούμε με τον Covid-19 ήταν σενάριο για ταινία, θα λέγαμε Ε ! υπερβάλει ο σκηνοθέτης δεν γίνονται αυτά. Και όμως όλα γίνονται. Η ζωή έχει τελικά περισσότερη φαντασία από εμάς!

Βιογραφικό

Η Αναστασία Ζαννή είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια στην crossover κλασική σκηνή. Ξεκίνησε από τον χώρο της κλασσικής μουσικής με σπουδές Όπερα σοπράνο (Δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί)και στη στην Jazz μουσική με σεμινάρια στη Βασιλική Ακαδημία στο Λονδίνο. Έχει υπάρξει αθλήτρια ως έφηβος στην Εθνική ομάδα τέννις.

Έχοντας συνεργαστεί στην Ελλάδα με τους Μίκη Θεοδωράκη, Χάρις Αλεξίου, Θάνο Μικρούτσικο, Δημήτρη Ψαριανό, Βασίλη Λέκκα, Μαρινέλα και πολλούς άλλους ξεκινάει την πορεία της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.

Οι συναυλίες της με διεθνές ρεπερτόριο και αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, είναι προέκταση της προσωπικότητας της με στόχο τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

Σημαντικές εμφανίσεις της πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ενδεικτικά στο ιστορικό Carnegie Hall στο Μανχάταν στη Νέα Υόρκη με sold out συναυλία, στο Ηρώδειο, στο Athenaeum Theater στο Βουκουρέστι, στο Keyaki Hall στο Τόκιο, στο Παλλάς από όπου και ηχογραφήθηκε.

Στη Ρώμη στο θέατρο Αρτζεντίνα, και περιοδεία στην Ιταλία 2019 με τους Ιταλούς Lino Patrouno και τον ηθοποιό Franco Nero.

Συμμετείχε στο φιλανθρωπικό γκαλά του Jose Carreras (Χοσέ Καρέρας ) στη Λειψία.

Τραγούδησε στην Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Καναδά, στο φεστιβάλ του UCLA για τα Special Olympics του Los Angeles (2015).

Τραγούδησε προς τιμή των: Bill Clinton, Boutros Boutros Ghali, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Kerry Kennedy (R. F. KennedyFoundation).

Επίσης, στα Ηνωμένη Έθνη στη Νέα Υόρκη “Day of the African Child”, στη Νέα Υόρκη στο WorldTrade Center στο Ηellenic Ιnitiative.

Συνεργάστηκε με τις συμφωνικές ορχήστρες της Σόφιας, της Βαρσοβίας και της Λειψίας και την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Η ερμηνεία της στο τραγούδι “Tango to Evora” της Lorrena McKeniit συμπεριλήφθηκε στο best of του Buddha Bar σημειώνοντας μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία στη Γαλλία.

Επίσης, ως μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας βραβεύτηκε για την προσφορά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα που δέχτηκε την τιμητική πρόσκληση και τραγούδησε τον Ελληνικό και Αμερικανικό Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας αγώνα Baseball στην Αμερική όπως επίσης και για την ημέρα Ανεξαρτησίας 4th July καλεσμένη του Αμερικάνου Πρέσβη.

Έχει λάβει στην Κορέα βραβείο καλύτερης πολιτιστικής εμφάνισης ανάμεσα σε 49 χωρες, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Παρουσίασε την έναρξη του μαραθωνίου “Light Up the Night” – “Run to the Future” στα εγκαίνια του Πάρκου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαδικτυακό το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ματαιώνονται και οι προβολές στο Ολύμπιον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: