Οι αρουραίοι της Αμμοχώστου, οι βάρβαρες σκέψεις του Ερντογάν και ο αποκεφαλισμός της Ευρώπης

FILE PHOTO: Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, το Βαρώσι, λεηλατημένη κλειστή και ερημωμένη μετά την κατάληψή της από τα κατοχικά στρατεύματα εδώ και 47 χρόνια. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Με απύθμενο θράσος που διακρίνει έναν κατακτητή, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε ότι «δεν είναι σωστό να παραδώσουμε ένα μέρος, όπως το Βαρώσι, σε αρουραίους».

Αλλά, ως αυθεντικός ισλαμιστής που λέει ότι είναι, «ξέχασε» να πει ότι το Κοράνι απαγορεύει την κλοπή.

Και το Βαρώσι, όπως όλη η κατεχόμενη γη της Κύπρου, είναι κλεμμένη από την Τουρκία. Αν ο κ. Οκτάι σέβεται τη θρησκεία του ας παραδώσει την σκλαβωμένη πόλη στους νόμιμους κατοίκους της και όχι σε αρουραίους και κλέφτες.

Το αυταρχικό καθεστώς που εκπροσωπεί αποδεικνύει καθημερινά, με παρανομίες και προκλήσεις εντός και εκτός της χώρας του, ότι χρησιμοποιεί κείμενα του Ισλάμ κατά το δοκούν, όπως και πρόνοιες του διεθνούς δικαίου.

  • Από τον τουρκικό επεκτατισμό δεν απειλούνται μόνο η Κύπρος, η Ελλάδα και άλλες χώρες της περιοχής, αλλά η ύπαρξη της Ευρώπης, ο πολιτισμός της και οι δημοκρατικές αξίες.

Το έγκλημα που συνέβη στο Παρίσι, με τον αποκεφαλισμό του καθηγητή από έναν ισλαμιστή που ήθελε να πάρει «εκδίκηση για τον προφήτη», δεν είναι άσχετο με τα όσα διακηρύσσει και πράττει τα τελευταία χρόνια το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Άγκυρας.

«Αυτοί που ενοχλούνται από την άνοδο του Ισλάμ εμφανίζουν κρίσεις τις οποίες οι ίδιοι δημιούργησαν ως δικαιολογία για να επιτεθούν στη θρησκεία μας» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την απόφαση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, που επιδιώκει να βάλει τέρμα στην ιδεολογία της βίας με την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Ο Ερντογάν, όπως και ο αντιπρόεδρός του, δεν υπερασπίζεται τη θρησκεία του, αλλά χρησιμοποιεί το ψέμα και τη ρητορική του μίσους για να δημιουργεί στρατιές τρομοκρατών με στόχο να στραγγαλίσουν την ελεύθερη έκφραση και να καταργήσουν το κράτος δικαίου.

Όταν η άνοδος οποιασδήποτε θρησκείας είναι ειρηνική δεν ενοχλεί. Ενοχλεί ο θρησκευτικός εξτρεμισμός. Δεν ενοχλεί το τζαμί και κανένας χώρος λατρείας. Ενοχλεί η διδασκαλία της βίας και η προσπάθεια επιβολής θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων δια πυρός και σιδήρου.

Κάθε άτομο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει ή να μην πιστεύει σε τίποτα παρά μονάχα στην ομορφιά της φύσης και στην αρμονική ισορροπία του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Η σημερινή εξουσία στην Τουρκία έχει ξεπεράσει πλέον κάθε πολιτικό, θρησκευτικό και γεωγραφικό όριο. Αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία και τη δημοκρατία της Ευρώπης.

Εξαιτίας όμως μιας σειράς οικονομικών συμφερόντων επιδεικνύεται εγκληματική ανοχή απέναντι στις μεθοδεύσεις και στις φανερές επιδιώξεις του Ερντογάν. Αργά ή γρήγορα αυτή η ανοχή θα αποδειχθεί στην πράξη ένα από τα τραγικότερα λάθη της Ιστορίας.

  • Η απόφαση του Μακρόν για να υπάρξει συγκροτημένη προσπάθεια εξάλειψης της ισλαμικής τρομοκρατίας δεν είναι μόνο γαλλική υπόθεση, είναι ευρωπαϊκή. Χρειάζεται συντονισμός και συνολική δράση.

Ο εποικισμός των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου, που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί έγκλημα πολέμου, είναι συνάμα και ένα διαρκές έγκλημα που διαπράττει η Τουρκία εις βάρος της Ευρώπης. Αν δεν την σταματήσουν στην Κύπρο και το Αιγαίο, οι βάρβαρες σκέψεις που διέπουν την στρατηγική του σουλτάνου Ερντογάν θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την ασφάλεια και την ειρήνη.

Οι αρουραίοι της Αμμοχώστου μοιάζουν τόσο αθώοι και ακίνδυνοι μπροστά στους τζιχαντιστές που αποκεφαλίζουν την Ευρώπη.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Αν δεν σταματήσουν τον Ερντογάν θα επαναληφθεί το σκηνικό με την ανοχή απέναντι στον Χίτλερ: Τότε θα είναι πολύ αργά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: