Για γέλια: Εχθρικές πολιτικές βλέπει πίσω από την τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης (K), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι (Α) κάνουν δηλώσεις μετά το τέλος των συνομιλιών των αντιπροσωπειών της 8ης Τριμερούς Συνόδου, Λευκωσία, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020. Ο πρωθυπουργός μετέβη στην Κύπρο για να συμμετάσχει στην 8η Τριμερή Σύνοδο μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας περιλαμβάνει το ανακοινωθέν της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ το οποίο υποστηρίζει ότι «όσο οι χώρες που προκαλούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάζουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές τους πολιτικές, δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα προβλήματα».

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «απορρίπτουμε πλήρως το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την σύνοδο της Αιγύπτου, Ελλάδας και ‘Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ που πραγματοποιήθηκε στον ‘Ε/κ τομέα’ και περιέχει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της χώρας μας όπως είναι πλέον σύνηθες από τις προηγούμενες συναντήσεις αυτών τρων τριών».

«Το γεγονός ότι οι δηλώσεις που δημοσιεύονται από αυτό τον τριμερή σχηματισμό ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στόχο ‘να στηρίξει την ειρήνη, την σταθερότητα και συνεργασία στη Μεσόγειο’ κάθε φορά στοχεύει τη χώρα μας, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις αυτών των χωρών», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών «η πραγματική συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει όλες τις παράκτιες χώρες και σε αυτές θα περιλαμβάνονται και οι Τ/Κ».

«Όσο οι χώρες που προκαλούν τα προβλήματα στην περιοχή δεν αλλάζουν τις μαξιμαλιστικές και εχθρικές τους πολιτικές, δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα προβλήματα. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τόσο τα δικά μας συμφέροντα και όσο και των Τ/Κ στην ανατολική Μεσόγειο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

Απάντησε η Ελλάδα στην Τουρκία: Αντι-Navtex για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal