Γερμανία: Σε καραντίνα ο πρόεδρος Στάινμαϊερ αφού βρέθηκε θετικός σωματοφύλακάς του

Ο Γερμανός πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier στο παλάτι Bellevue στο Βερολίνο, Γερμανία, 11 Σεπτεμβρίου 2020 (επανεκδόθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2020). EPA / FILIP SINGER
Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ μπήκε σε καραντίνα σήμερα, αφού ένας από τους σωματοφύλακές του βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός του.

«Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος τέθηκε σε καραντίνα επειδή ένας σωματοφύλακας βρέθηκε θετικός στην Covid-19», είπε ο εκπρόσωπος αυτός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο 64χρονος Στάινμαϊερ είχε έρθει σε επαφή με αυτό το πρόσωπο «επί πολλές ημέρες» την περασμένη εβδομάδα. Υποβλήθηκε σε τεστ και αναμένει το αποτέλεσμα.

Στα τέλη Μαρτίου η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αυτοαπομονώθηκε για δύο εβδομάδες επειδή είχε έρθει σε επαφή με έναν γιατρό που έπασχε από Covid-19. Εκείνο το διάστημα υποβλήθηκε τρεις φορές σε εξετάσεις, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Με βάση το πρόγραμμά του, ο Στάινμαϊερ επρόκειτο αύριο να παραστεί στην Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης για να απονείμει το Βραβείο Ειρήνης των Γερμανών βιβλιοπωλών.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ.
Βερολίνο, Γερμανία

Θετικός στον ιό ο Αυστριακός ΥΠΕΞ, Σάλενμπεργκ: Ακύρωσε επίσκεψη σε Ελλάδα – Κύπρο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal