Γεμίζουν γρήγορα οι ΜΕΘ στην Αττική: Περιοριστικά μέτρα σε Πάτρα και Γιάννενα

File Photo: Τεστ ανίχνευσης κορωναϊού . EPA/CHRISTIAN BRUNA




Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται ξανά το σύστημα υγείας στην Αττική καθώς οι ΜΕΘ που διατίθενται για ασθενείς με κορωναϊό γεμίζουν με ταχύ ρυθμό.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες (5/10) 303 νέα κρούσματα κορωναϊού. Από αυτά, 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20.142.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε στους 83. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη. 25 (30.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.0% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ, επιπλέον, 227 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Στο ζήτημα των ΜΕΘ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο σταθμός ΣΚΑΪ, από τις 272 κλίνες ΜΕΘ COVID-19 που υπάρχουν πανελλαδικά, οι 99 είναι κατειλημμένες και 173 κενές (ποσοστό 64%). Στην Αττική, ωστόσο, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Οπως προκύπτει, από τις 126 ΜΕΘ -που προορίζονται για ασθενείς με κορωναϊό- οι 84 έχουν καλυφθεί και κενές παραμένουν 42 (μόλις το 33%).

Περιοριστικά μέτρα σε Πάτρα, Ιωάννινα

Περιοριστικά μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στην περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας και στο δήμο Ιωαννιτών ώστε να περιοριστεί η διασπορά της νόσου Covid- 19.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε Ιωαννίνων, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μείωση σήμερα στα κρούσματα, 303 οι νέες μολύνσεις: Σταθερά ψηλά η Αθήνα με 167

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: