Φοβίζουν τα πάνω από 400 κρούσματα μέσα σε 10 μέρες στη Θεσσαλονίκη

Συνεργείο πραγματοποιεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολικού κτιρίου του 1ου λυκείου Νεάπολης -Συκεών στη Θεσσαλονίκη μετά από κρούσμα κορωναϊού, Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ/ΣΑΚΗΣ ΜΗΤΡΟΛΙΔΗΣ




Εντείνεται η ανησυχία για το επίπεδο υγειονομικής κατάστασης στο οποίο έχει περιέλθει η Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη καταγράφει τις τελευταίες ημέρες μια αυξητική τάση, με περισσότερα από 400 νέα κρούσματα το τελευταίο δεκαήμερo. Μάλιστα η Θεσσαλονίκη είναι από τις περιοχές που κινδυνεύουν να ανέβουν επίπεδο συναγερμού (από το 2 στο 3).

Επιπλέον, στα Ιωάννινα η επιδημία επιμένει με διάσπαρτες συρροές, που ωστόσο εκτιμάται ότι μπορούν να ελεγχθούν, ενώ στον χάρτη των περιοχών με διψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων μπήκε χθες και η πόλη των Σερρών που προς το παρόν είναι σε επίπεδο συναγερμού 1.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ υπό  τον πρωθυπουργό, επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, κατά τις ίδιες πηγές, τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιλογές που υπάρχουν για την 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, με δεδομένες τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες και εξετάστηκαν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

«Το 75% των κρουσμάτων είναι παιδιά»
Κάθε άλλο παρά καθησυχαστική είναι επίσης η εικόνα που περιέγραψε για τον Δήμο Συκεών, ο δήμαρχος της περιοχής, Σίμος Δανιηλίδης.

Σε συνέντευξή του (στο MEGA) ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι υπάρχουν δεκάδες κρούσματα σε δομές και συλλόγους του δήμου, ενώ εκατοντάδες άτομα έχουν μπει σε καραντίνα.

«Το 75% των κρουσμάτων είναι παιδιά. Ανάμεσα τους είναι παιδιά 15 ετών, αθλητές και πρωταθλητές» υποστήριξε ο κ. Δανιηλίδης, τονίζοντας για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι κανείς δεν είναι απολύτως προστατευμένος από τον κορωνοϊό.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, τα κρούσματα είναι σε διαφορετικές περιοχές του δήμου Νεάπολης – Συκεών, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει φόβος ότι μπορεί να αυξηθούν.

 Συναγερμός και στις Σέρρες
Την ίδια στιγμή, έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα λόγω των ανησυχητικών ενδείξεων που καταγράφονται στην περιοχή απηύθυνε ο δήμαρχος των Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Χρυσάφης, υποστήριξε ότι «είναι δεκάδες τα κρούσματα που πολλαπλασιάζονται διαρκώς» και ότι πρέπει «να ανακοπεί η πορεία της έξαρσης που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη».

Ο κ. Χρυσάφης εκτίμησε ότι «το προηγούμενο δεκαπενθήμερο ήταν καταστροφικό, κάναμε σα να μην υπάρχει γύρω μας ο κορωνοϊός», με συνέπεια «να κινδυνεύουν πλέον άνθρωποι που αγαπάμε, λόγω ασυνείδητων ενεργειών».

Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα κρούσματα κορωνοϊού «να είναι σε λίγες ημέρες τριψήφια».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Κορωναϊός στην Ελλάδα: 438 νέα κρούσματα και 11 επιπλέον θάνατοι σε μια μέρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: