Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το πρωί της Παρασκευής

A screen displays the evolution of the IBEX 35 index in Madrid’s Stock Exchange Photo Vega Alonso/EPA
Ενισχυμένες ήταν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά τις ενθαρρυντικές προβλέψεις για κερδοφορία

Οι προβλέψει αφορούν τις εταιρίες λιανικών πωλήσεων Pandora και Zalando και τη φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk, με τους επενδυτές να διατηρούν την προσοχή τους στραμμένη στις ενδείξεις για νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Η μετοχή της δανέζικης εταιρίας κοσμημάτων Pandora κατέγραψε άλμα 10,6% ενώ της γερμανικής εταιρίας διαδικτυακής πώλησης ενδυμάτων Zalando ενισχύθηκε κατά 3,7% αφού αναθεώρησαν ανοδικά τις προβλέψεις τους για το 2020 χάρη σε ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχή της δανέζικης φαρμακευτικής Novo Nordisk ενισχύθηκε κατά 3,2% αφού αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη για το 2020.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 10:13 ώρα Ελλάδας και οδεύει προς τη δεύτερη συνεχή εβδομάδα κερδών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι έχουν ξαναρχίσει οι συνομιλίες με το Κογκρέσο για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας απέναντι στον αντίκτυπο της πανδημίας και ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες για μια πιθανή συμφωνία, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal