Έβρεξε στο Ιόνιο όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Η βραδινή βροχή πλημμύρισε παλι την παραλιακή στο Αργοστόλι από την Αλφα Bank έως τον οικο ευγηρίας. Tης βροχής είχε προηγηθεί καταιγίδα με κεραυνούς. Φωτογραφία kefaloniapress.gr
Στα ανοικτά του Ιονίου βρέθηκε το μέτωπο με τα ισχυρά φαινόμενα που επηρέασαν τη χώρα. Τις πρωινές ώρες της Τρίτης κινήθηκε ανατολικότερα επηρεάζοντας τα ηπειρωτικά τμήματα της Ελλάδας.

Τα ισχυρά φαινόμενα συνοδεύονταν από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook:

Eξαιρετικά μεγάλα και ιδιαίτερα επικίνδυνα τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο καθώς μέσα σ’ αυτό έβρεξε όσο βρέχει στην Αττικη σε ένα τρίμηνο! Ευτυχώς τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά!

ΚΕΡΚΥΡΑ, 103.2 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΛΕΥΚΑΔΑ, 62.8 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΤΥΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 43.2 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ, 42.6 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο
ΔΩΔΩΝΗ, 40.8 λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα συνεχίσει την πορεία του προς το Ανατολικό Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.

Δελτίο καιρού για Τρίτη 13/10

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Περιορισμός των φαινομένων τις μεσημεριανές ώρες και βελτίωση το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας Νότιοι άνεμοι εντάσεων έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο, με προοδευτική εξασθένηση.

Το Αργοστόλι σε καταιγίδα

Το Αργοστόλι σε καταιγίδα

Gepostet von Kefalonia Press am Montag, 12. Oktober 2020

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 αρχικά αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Μετά το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν σχεδόν παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 22, στη Θεσσαλία από 12 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 4-5 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένεται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρές, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

Προειδοποίηση Πολιτικής Προστασίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required