«Έσπασε» τα 12 μίλια το Oruc Reis: Θα φτάσει ως τα 8 σε αυτή του τη στροφή

File Photo: Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis». EPA, TURKISH DEFENCE MINISTER, HANDOUT EDITORIAL USE ONLY.




Ρεπορτάζ Hellas Journal

Το Oruc Reis από το πρωί της Τρίτης έχει μπει μέσα στα 12 μίλια.

Συνοδευόμενο πάντα από πολεμικά πλοία της Τουρκίας και παρακολουθούμενο στενά από τις ελληνικές δυνάμεις και τον θάλαμο των επιχειρήσεων αναμένεται έως τις 12 το μεσημέρι να έχει φτάσει στα 8 μίλια πριν φτάσει στο άκρο της παράγωνης navtex και στρίψει με πορεία νοτιοδυτικά για να ξανακάνει την ίδια πορεία που λογικά κάποια στιγμή θα τον φέρει ως την λήξη της ισχύος της navtex στο όριο των 6,5 μιλίων που έχει προκαθορίσει.

Από ελληνικής πλευράς το πλοίο και τα συνοδευτικά του παρακολουθούνται στενά τόσο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία ώστε να παρέμβουν αν τους ζητηθεί, όσο και από τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Άμυνας που βρίσκεται σε 24ωρο διαρκή συναγερμό τα τελευταία 24ωρα.

Το βοηθητικό σκάφος έχει ανοιχτό πομπό σε αντίθεση με το Oruc Reis και είναι δίπλα του

Πέτσας: Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης (20/10) δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΕΕ, είπε ότι σαφώς θα πρέπει να υπάρξει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη και το θέμα αυτό τέθηκε από τον πρωθυπουργό, στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε ερώτηση σχετική με το βέτο που θα μπορούσε να θέσει η Ελλάδα, είπε ότι το βέτο είναι ένα «όπλο» στα χέρια μας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά στην παρούσα φάση είμαστε ικανοποιημένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνουμε ανάλογα με το αν το Oruc Reis, φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια, απάντησε λακωνικά λέγοντας χαρακτηριστικά «θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Crash test γύρω από το Oruc Reis: Κι όμως, οι «νταήδες» φοβούνται αλλά ψάχνουν μάταια

Τρίτη πρωί το Oruc Reis θα «σπάσει» τα 12μ.: Συνεχίζονται τα παιχνιδάκια εντυπώσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: