Ερντογάν: Ο μεγάλος χαμένος των… αμερικανικών εκλογών (Bloomberg)

File Photo Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ και της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν που συνδέονται και με προσωπική σχέση σε παλαιότερη συνάντησή τους EPA, ERIK S. LESSER μέσω ΚΥΠΕ




Ως έναν από τους μεγάλους  «χαμένους» των αμερικανικών εκλογών, σε περίπτωση που ο πρόεδρος Τραμπ αναγκαστεί να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, παρουσιάζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πρακτορείο Bloomberg.

Σε άρθρο του με τίτλο: Η ήττα Τραμπ θα σημάνει ότι διεθνώς θα χάσουν κι άλλοι ηγέτες (Defeat for Trump Would Mean Some Other World Leaders Also Lose Out), το Bloomberg απαριθμώντας τους ηγέτες του πλανήτη που θα δυσαρεστηθούν αν ηττηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει για τον Ερντογάν:

«Εάν κάποιος βασίζεται στον Τραμπ για την πολιτική του προστασία περισσότερο ακόμα και από τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Τραμπ είναι ουσιαστικά μόνος, ευρισκόμενος μεταξύ Τουρκίας και επιβολής κυρώσεων από τον Κογκρέσο, για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά το ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Η προσωπική τους σχέση έδωσε τη δυνατότητα στον Ερντογάν να πείσει τον Τραμπ να αποσύρει στρατεύματα των ΗΠΑ από κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία προκειμένου η Άγκυρα να στείλει τις δικές τις δυνάμεις να αναλάβουν τον έλεγχο της ζώνης. Ο Τραμπ έλαβε αυτή την απόφαση χωρίς να συμβουλευτεί το Πεντάγωνο ή συμμάχους των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, οι Κούρδοι μαχητές τους οποίους η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Με τις κυρώσεις να αναμένεται να επιβληθούν και τον Μπάιντεν να καλεί τις ΗΠΑ να στηρίξουν αντιπολιτευόμενα κόμματα της Τουρκίας, ο Ερντογάν μπορεί να έχει να χάσει τα περισσότερα απ όλους από την αποχώρηση Τραμπ».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

Ο Ερντογάν κήρυξε πολιτιστική επανάσταση: Θέλει να ελέγξει και την… ανάσα των Τούρκων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: