Ερευνητές: Τα κουνούπια δεν μεταδίδουν τον κορωναϊό από άνθρωπο σε άνθρωπο

File Photo: Κουνούπι στέκεται σε τοίχο κτιρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας
Ένα κουνούπι που τσιμπάει έναν άνθρωπο με Covid-19, δεν μεταδίδει στη συνέχεια τον κορονοϊό SARS-CoV-2 στο επόμενο θύμα που τσιμπάει, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τα κουνούπια και γενικότερα τα αρθρόποδα ενοχοποιούνται ως φορείς διαφόρων ιών (όπως ο Ζίκα, του Δυτικού Νείλου και άλλοι), καθώς επίσης βακτηρίων και παρασίτων, μεταδίδοντας έτσι νόσους τόσο μεταξύ των ζώων όσο και μεταξύ των ανθρώπων. Όμως τα εργαστηριακά πειράματα που έκαναν ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κάνσας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση του κορονοϊού δεν υπάρχει ανάλογος κίνδυνος.

Οι επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο bioRxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη κανονική επιστημονική δημοσίευση), επέτρεψαν σε αρκετά είδη κουνουπιών και άλλων εντόμων που τσιμπάνε τους ανθρώπους, να τραφούν με αίμα, το οποίο περιείχε τον κορονοϊό. Διαπιστώθηκε ότι ο SARS-CoV-2 δεν μπορούσε να επιβιώσει και να αναπαραχθεί μέσα στα κουνούπια και στα άλλα έντομα.

Σύνδεσμος για την επιστημονική προδημοσίευση ΕΔΩ:

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΥΓΕΙΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παύλος Δρακόπουλος
Αθήνα, Ελλάδα

Ο κορωναϊός, επιταχυντής των παγκόσμιων εντάσεων: Αλλάζει για πάντα η παγκόσμια τάξη…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required