Ερευνες στον άξονα «νότου – βορρά» προαναγγέλλει για το Ορούτς Ρέις ο Ντονμέζ

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Φωτογραφία via Twitter, υπουργός Ενέργειας @fatih_donmez




Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες του Ορούτς Ρέις σε ανατολή – δύση, τώρα θα ξεκινήσουν σε νότο-βορρά, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμές ενώ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ενδέχεται να αγοράσει ή να νοικιάσει και τρίτο ερευνητικό πλοίο.

Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τα δύο από τα τρία γεωτρύπανα λειτουργούν κανονικά και πως το Κανουνί βρίσκεται επίσης σε στάδιο προετοιμασίας, ενώ τον Νοέμβριο θα πάει στην Μαύρη Θάλασσα για να ξεκινήσει έρευνες τον Ιανουάριο.

Για τα ερευνητικά Ορούτς Ρέις και Μπαρμπαρός, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι εργάζονται στη Μεσόγειο και πως έχουν ολοκληρώσει τις έρευνες προς την κατεύθυνση της ανατολής και της δύσης, νοτίως του Κας. “Τώρα προχωράμε σε σεισμικές έρευνες νότου – βορρά”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Φατίχ Ντονμέζ είπε πως οι δισδιάστατες έρευνες θα συνεχιστούν για άλλους δύο μήνες και μετά θα ακολουθήσουν τρισδιάστατες. Στη συνέχεια, όπως είπε, θα προχωρήσουν σε γεώτρηση, προσθέτοντας πως “ενδέχεται να αγοράσουμε ή να ενοικιάσουμε τρίτο πλοίο, θα επιλέξουμε το πιο οικονομικό”.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

“Μικροί” πάλι οι Ευρωπαίοι: Ανέβαλαν τη λήψη αποφάσεων για την προκλητική-απαράδεκτη Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: