Έως 40.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική δείχνουν τα λύματα της Ψυττάλειας

File photo: Απόψη από το Κέντρο Επεξεργασίας λυμάτων στην Ψυττάλεια. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ ΑΠ Ε – ΜΠΕ




Στην εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν έως και 40.000 ενεργά κρούσματα κορωναϊού προβαίνει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως σημειώνει ο καθηγητής στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η εικόνα που έχει το εργαστήριό του από την επεξεργασία των λυμάτων της Ψυττάλειας συνήθως βρίσκεται δύο-τρεις ημέρες μπροστά από τις επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ετσι, βάσει των στοιχείων από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας η εκτίμησή του για τη Δευτέρα και την Τρίτη ήταν ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αττική κυμαίνονταν από 28.000 έως 40.000.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, σε σχέση με την περασμένη Τρίτη, διαπιστώνεται μία απότομη και ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής, όταν κάποιος κολλήσει τον ιό, μπορεί τα συμπτώματα της νόσου να μην φαίνονται/μεταδίδονται άμεσα στο περιβάλλον του, πλην όμως εναποτίθενται μέσα σε 3 έως 4 ώρες, το πολύ, στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης, γεγονός που επιτρέπει και τις εκτιμήσεις για την διακύμανση του ιικού φορτίου.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε πληροφορίες από την έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ

Η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη από σήμερα στο «κόκκινο»: Όλοι πρέπει να φορούν μάσκες…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: