Ένας ύποπτος κρατείται για τους πυροβολισμούς στη Λιόν κατά ορθόδοξου ιερέα

File Photo: Αστυνομία και δυνάμεις ασφαλείας στην Ορθόδοξη Εκκλησία στη rue du Pere Chevrier, η τοποθεσία πυροβολισμού στη Λυών της Γαλλίας, στις 31 Οκτωβρίου 2020. EPA, MAXIME JEGAT FRANCE OUT SHUTTERSTOCK OUT




Ένας ύποπτος συνελήφθη μετά τα πυρά που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής στη γαλλική πόλη Λιόν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Η πηγή δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν ο συλληφθείς είναι ο δράστης της επίθεσης.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή μετά τον πυροβολισμό έξω από την εκκλησία, ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία. Οι τοπικές αρχές και η εισαγγελία ανέφεραν ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του ατόμου αυτού.

Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του δράστη

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ένας δράστης επίθεσης πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής σήμερα στη γαλλική πόλη Λιόν, δήλωσε δήμαρχος της Λιόν Γκρεγκορί Ντουσέ σε σχόλιά του στην τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Σοκ στη Λυόν: Χαροπαλεύει ο ελληνορθόδοξος ιερέας, άγνωστα τα κίνητρα του δράστη λέει ο δήμαρχος[videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: