Εκτροχιασμός Ερντογάν: “Απειλεί” με διάλυση την ΕΕ, προκαλεί ξανά με τα Βαρώσια

Φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα η Τουρκική Προεδρία δείχνει τον Ταγίπ Ερντογάν πάνω στο γεωτρύπανο Φατίχ. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT




Από το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ, που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην περιοχή του Ζονγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με κάσκα και φόρμα εργασίας, πέραν του ότι ανακοίνωσε την ανεύρεση νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου, έσπευσε να τονίσει πως θα συνεχιστούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

O Ερντογκάν αναφέρθηκε επίσης στο παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, θέλοντας να απαντήσει στη διεθνή κατακραυγή και το μόνο που είπε ήταν ο ψευδής και προκλητικός ισχυρισμός ότι “η Αμμόχωστος ανήκει στους Τούρκους της Βόρειας Κύπρου” κι αυτό όπως ανερυθρίαστα τόνισε “πρέπει να το γνωρίζουν όλοι”.

Παράλληλα, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οχλημένος από τα πρόσφατα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής “προέβλεψε”  ότι η ΕΕ θα διαλυθεί εάν συνεχίσει να είναι “άδικη” έναντι της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν στην διάρκεια της ομιλίας του πάνω στο Φατίχ την οποία μετέδιδαν ζωντανά τα τουρκικά ΜΜΕ, είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν στο οικόπεδο Αλί 1 από όπου «αναμένονται επίσης καλά νέα».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο ο Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στη γεώτρηση Dunai 1.

Την ώρα που το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» συνεχίζει να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Ερντογάν επεσήμανε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί τα δικαιώματα και τα εδάφη άλλων κρατών, αλλά θα συνεχίσει τις έρευνες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα και θα υπερασπιστεί -όπως είπε- τα δικαιώματα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

«Υπάρχουν 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον (…) Επομένως το κοίτασμα φτάνει τα 405 δισεκ. κυβικά μέτρα», είπε ο Ερντογάν, εν πλω στο πλοίο-γεωτρύπανο «Φατίχ», στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτό το φυσικό αέριο θα φτάσει στα τουρκικά νοικοκυριά το 2023.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόμενος στην ΕΕ είπε ότι αν  συμπεριφερέται δίκαια «αυτό θα φέρει το τέλος του μπλοκ».

Με πληροφορίες από TRT Haber/Anadolu –
Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Τον έτσουξε τον Ερντογάν το καναδικό μπλόκο στα drone και θυμήθηκε τα της συμμαχίας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: