Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου: Αναμένονται νέα μέτρα με χρήση μάσκας στο κέντρο της Αθήνας

File Photo: “The first step in the implementation of Kyriakos Mitsotakis’ proposal for a European vaccination certificate was made today,” the PM’s office said.ANA – MPA/ ANA – MPA/ALEXANDROS VLACHOS
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του λοιμωξιολόγου καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παν. Αρκουμανέα.

Η σύσκεψη έληξε λίγο πριν τις 20:00 και συνεκλήθη την Τρίτη και όχι της Τετάρτη διότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κύπρο. Ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας ενώ έγινε και ενημέρωση για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά περιοχών με επιβαρυμένο φορτίο και ειδικότερα το κέντρο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καστοριά και δευτερευόντως την Κορινθία και την Εύβοια.

Αν και οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα αναμένεται να ληφθούν την Τετάρτη από την Επιτροπή Επιδημιολόγων, οι οποίοι θα εκτιμήσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση μάσκας για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπως και πρόσθετα μέτρα για τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και τους ελέγχους σε πλατείες και άλλους χώρους.

Lockdown Ιωάννινα και Καστοριά;

O κ. Χαρδαλιάς στην ενημέρωση αναφέρθηκε στα Ιωάννινα και την Καστοριά και έγινε λόγος για πιθανό lockdown στα πρότυπα της Κοζάνης. Την Τετάρτη
ο υφυπουργός θα μεταβεί στην Καστοριά, όπου θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός στη Λιβαδειά: 18 κρούσματα κορωναϊoύ σε εκκοκκιστήριο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal