Εύσημα Ελπιδοφόρου στην Εκκλησία Κύπρου για την αναγνώριση του αυτοκεφάλου της ουκρανικής εκκλησίας

File Photo: O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Photo via @Elpidophoros, Twitter




Ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα για την Εκκλησία της Κύπρου, τη μόνη αυτοκέφαλη, όπως σημείωσε, με απόφαση Οικουμενικής Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση αφορά στην αναγνώριση από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και στη μνημόνευση από μέρους του Προκαθημένου της Επιφανίου. Όπως υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, η διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην πανορθόδοξη ενότητα συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μνημόνευσε τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας Επιφάνιο κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου στην Ιερά Μονή Χρυσορρογητίσσης. Η Εκκλησία της Κύπρου έγινε η τρίτη Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που αναγνώρισαν τον Τόμο Αυτοκεφαλίας που χορήγησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Όπως μάλιστα δήλωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, η ενέργειά του αυτή υπηρετεί πρωτίστως την Ορθοδοξία και φυσικά την Εκκλησία της Κύπρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ελληνική παροικία Αιγύπτου: Εκδήλωση μνήμης για την ιστορική μάχη του Ελ Αλαμέιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: