Δύο Ρώσοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μάχη με Τσετσένους αυτονομιστές

FILE PHOTO: Ειδικές δυνάμεις της Ρωσικής αστυνομίας. EPA, SERGEI CHIRIKOV




Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε ανταλλαγή πυρών με μαχητές στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, μιας νότιας επαρχίας της Ρωσίας, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της δημοκρατίας αυτής.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή είχε αναφερθεί νωρίτερα στο συμβάν, λέγοντας πως οι μαχητές σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις για τις οποίες δεν ανέφερε περισσότερα.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η αστυνομία περικύκλωσε τους μαχητές, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε ένα σπίτι στο Γκρόζνι, και τους κάλεσε να παραδοθούν. Οι μαχητές ως απάντηση άνοιξαν πυρ, ανέφερε η επιτροπή. Και οι τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Στην κυρίως μουσουλμανική περιοχή της Τσετσενίας σημειώνονται επιθέσεις ενώ μια εξέγερση σιγοβράζει αφότου η Μόσχα έκανε δύο πολέμους με αυτονομιστές εκεί μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ο Καντίροφ, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, επέμεινε σήμερα πως η Τσετσενία έχει αντιμετωπίσει την τρομοκρατική απειλή σε βάρος της, αλλά είπε πως οι τέσσερις μαχητές σχεδίαζαν έναν αριθμό επιθέσεων.«Το τελευταίο διάστημα αυτοί οι ‘στανάδες’ καταζητούνταν και ήσαν εκτός Ρωσίας, είχαν κρυφτεί στην Συρία και άλλες χώρες. Τώρα λοιπόν, αφού πήραν εντολή από του δυτικούς τους χορηγούς, επέστρεψαν και αποφάσισαν να προβούν σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων», έγραψε ο Καντίροφ στην σελίδα του στο Telegram. Παράλληλα δίνει τα στοιχεία των μαχητών που σκοτώθηκαν επισημαίνοντας ότι οι τρεις ήταν τσετσενικής καταγωγής και πως «οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου είχαν από πριν πληροφορίες ότι μέλη μιας παράνομης ένοπλης οργάνωσης είχε φθάσει στην περιοχή από το εξωτερικό».

Η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή αναφέρει πως 60 μαχητές σκοτώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Καυκάσου από πέρυσι και πως 19 επιθέσεις έχουν αποτραπεί, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι δύο αστυνομικοί που σκοτώθηκαν εν δράσει ήταν μέλη της Εθνοφρουράς της Ρωσίας, ανέφερε το RIA. Άλλος ένας, ο οποίος όπως μετέδωσαν νωρίτερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων φερόταν ως νεκρός, τραυματίστηκε και λαμβάνει ιατρική φροντίδα, ανέφερε το πρακτορείο.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP-TASS  μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Έκρηξη στο Ροστόφ της Ρωσίας, με έναν τουλάχιστον τραυματία, συμφώνα με την αστυνομία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: